Witam, kupiłem polo 1.3 + lpg z 86roku. Oryginalnie było to 1.1 ale po padnięciu silnika właściciel zmienił sobie silnik na 1.3 na gaźniku na P cośtam. I teraz zaczynają się pytania> problemy. Czy na instalacji od 1.1 będzie śmigał dobrze silnik 1.3? Na początku nie chodził na benzynie - zamiast kabla + który otwiera dyszę wolnych obr. był kabel - . Połowa kabli, jest nie podłączona, na ścianie grodziowej jest takie urządzenie w którym są 3 króćce od podciśnień + kostka, ale tylko jedno podciśnienie jest. Ogólnie auto chodzi na benzynie jak by chciał a nie mógł. Na gazie chodzi w miarę ale zjada około 9,5l gazu ale to myślę że normalnie. Chciałbym doprowadzić to auto do porządku. Ma ktoś schemat instalacji el. sterowania silnika od 1.3? I jeszcze jedno, czy w instalacji od 1.1 jest złącze diagnostyczne? Szukałem tam nad schowkiem kierowcy i nigdzie nie mogę znaleźć.
Już mnie to wkurzać zaczyna. Raz odpale, normalnie równo fajnie chodzi, ładnie się wkręca ładnie jedzie. Za jakiś czas znowu pale dziada, to nim odpali mija kilkaaaa sekund, nie wkręca się, chodzi nie równo. Idzie zamienić w tym silniku gaźnik na monowtrysk?
Mam podobne problemy z tym samym gaźnikiem w polo(1,3 MH) tyle, że bez instalacji gazowej. Gubi mi wolne obroty przy schodzeniu z wyższych i zdarzyło mu się w czasie jazdy i przy ruszaniu dławić poniżej 2tyś obr/min.
Czasem naprawi się i jest ok a czasem znowu to samo... dziś znowu nie trzyma wolnych obrotów :/
Panowie w mh sa gaźniki z 3 podcisnieniamy w gazniku 2e3 sa tylko 2 macie inne gazniki pomoże wam zestaw regeneracyjny ( uszczelki) membranka przyspieszacza i wzbogacacza ja wymieniłem to i gaznik huja jak szalony