Witam, może mi ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny otóż od czasu do czasu wsiadając do samochodu zastaję wyzerowany zegar oraz licznik km , samochód zostawiam z wyciągniętym kluczykiem ze stacyjki
może coś nie łączy z zasilaniem, sprawdź najpierw klemy czy są czyste i mocno zakręcone,
potem bezpieczniki czy nie zaśniedziałe. I ogólnie stan akumulatora może jest już słaby.
Masz taki objaw jakby na chwilkę prąd przerywał, co zeruje liczniki.
Uważam podobnie jak koledzy, że najprawdopodobniej wina leży po stronie akumulatora. Chwilowy brak napięcia powoduje opisane przez Ciebie następstwa.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
[quote=""bogdan110""]Witam, może mi ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny otóż od czasu do czasu wsiadając do samochodu zastaję wyzerowany zegar oraz licznik km , samochód zostawiam z wyciągniętym kluczykiem ze stacyjki[/quote]
Witam. wlasnie kupilem polowke i mam identyczne objawy.Otoz problem polega w ukladzie scalonym zegarow. Jest to do naprawy lecz tzreba wykrecic licznik i dac elektronikowi siedzacemu w takich sprawach.DIAGNOZA JEST wysoce prawdopodobna gdyz kolega pracuje w a.s.o vw i mieli duzo takich przypadkow. w najblizszym czasie bede to robic.
pozdrawiam
witajcie. Rok temu miałem dokładnie to samo.!.Klemy na aku były luźne, , na koncu padł aku a tez palił od 1 razu, wysiadałem wyciągałem kluczyk i... zegary na zero... pojechałem do mecha, i okazało sie ze klemy były luzne i aku padał, wymieniłem aku na nowy i nie ma problemów , pozdro