Witam ponownie, felgi w pewnym stopniu są już oczyszczone ze starej farby, używałem do tego takich krążków do wiertarki, nie wiem jak to się nazywa ale można je znaleźć na google pod nazwą "włosy murzyna" bardzo dobry materiał ścierny do farb w dodatku nie uszkadza powłoki metalowej. Otóż używając tego, bardzo ładnie czyści powierzchnię gdzie nie było rdzy oraz tam gdzie była, jednak tam gdzie była rdza to zostawiła po sobie takie czarne wżery w metalu myślę że jest to nadal rdza, poddałem później, jak na razie jedną felgę, pod moje amatorskie piaskowanie pięknie to wszystko matuje ale nawet piasek ma problemy z tymi wżerami, powiedźcie mi czy istnieją jakieś kwasy albo coś aby pozbyć się rdzy ? Tak żebym miał pewność że po wyczyszczeniu z farby i pomalowaniu nie wylezie mi rudy po jakimś czasie. Znalazłem na allegro coś takiego, czy ktoś to kiedyś używał albo czy mogę to zastosować
http://allegro.pl/brunox-srodek-na-rdze ... 33089.html
Następnie kiedy skończyłbym czyścić i wypiaskował te felgi chciałbym pozbyć się nawet tych czarnych kropeczek które są od rdzy za pomocą tego środka. Następnie chcę to prysnąć minią. Wg mnie minia to jedno z najlepszych zabezpieczeń stali przed rdzą, no i oczywiście po mini lakier w kolor i na koniec bezbarwny.
Proszę was o pomoc w odpowiedzi bo jak widzicie zima już za rogiem a koła są rozgrzebane. Z góry bardzo dziękuje.