Jest plan kupić do Poli sprężyny -60/-40 od FK. Trzeba do tego jakieś amortyzatory znaleźć tego samego producenta czy można chwilę pojeździć na zwykłych??
Podejdą sprężyny przód -60 do opon 185/60 R14 nie będzie nic obcierać
Czy jak zamontuję sprężyny -60 to amortyzatory na przodzie będą się szybciej zużywać
Czy są jakieś twarde sprężyny do polo 86c2f na tył,bo mam strasznie miękko,3 osoby na tyle i oponę ledwo widać z nadkola :-D
1.Alu 14' ET38 7J albo 6J (jak będzie wyglądać w obydwu przypadkach?) z oponą 185/60 R14
3.Nie chce tyłu obniżać.Chciałem przód dać -60 a tył seria albo nawet wyżej.Dlatego pytam się o twarde sprężyny żeby tył mi nie siadał tylko był wysoko
[quote="Czasiu"]1.Alu 14' ET38 7J albo 6J (jak będzie wyglądać w obydwu przypadkach?) z oponą 185/60 R14
3.Nie chce tyłu obniżać.Chciałem przód dać -60 a tył seria albo nawet wyżej.Dlatego pytam się o twarde sprężyny żeby tył mi nie siadał tylko był wysoko [/quote]
na tył daj gumy usztywniające i po sprawie
[quote="memla"]gumy usztywniające[/quote]
skracają żywotność sprężyn co według niektórych, bardziej podatna na pęknięcia staje się z tym wynalazkiem...
z mojej strony zawieszenie w tej chwili wygląda następująco; przednie sprężyny od jetty2, tylne od polo6n, do tego utwardzone amortyzatory skrócone o 100mm. jeździ fajnie ale amortyzatory powinny być jednak nieco krótsze, zwłaszcza przednie, bo w moim akurat przypadku sprężyny są ciut za krótkie.
zastanawiam się czy nie można by np. dopasować całej tylnej belki choć z 6n, tego kombi. powinna być mniej skrętna niż org...
Siema mam pytanie. Mam polo 86c coupe i mam twarde zawieszenie choc nie widac zeby byly jakies sport sprezyny choc sztywno jest (niby jakies amory od wersji sportowej mowil poprzedni wlasciciel cokolwiek mial na mysli). I zastanawiam sie nad sprezynami 60/40 tylko czy nie bedzie mi obcieralo bo mam dosc duze balony tyl 13x5.5 et 38 175/70 przod 13x5.5 et 38 175/65. Da rade upchac 60/40 czy darowac sobie i 40/40 dac?
danielson ze zdjęć wynika, że już masz -40 lub więcej, moim zdaniem nic nie powinno obcierać przy -60(jeśli już nie masz). Ja mam ok -80(może więcej), miałem założone 175/70/13 na J5 et45 no i ciut tarło, ale delikatnie podciąłem i podklepałem i zaczęło grać.