Chcę się zapytać czy można obciąć przednie sprężyny tak żeby samochód stał trochę niżej? problem polega na tym ze przednie sprężyny są zwężane na obu końcach i nie wiem czy to nie będzie stanowiło problemu? :|
Mowa o polo 86c z 88r.
.. pytanie czysto teoretyczne do Ciebie :butcher: : Zastanawiales się kiedyś jak zmieniają sie wlasciwosci sprężyny po obcieciu ?? ..
wiec zastanow sie najpierw czy jest to bezpieczne .. zaloze sie ze sprężyny masz stare .. i niewieadomo ile wytrzymaja ,tym bardziej jak je obetniesz .. szkoda troche zginac gdzies przez wlasna głupote ?? :acute: .. nie wiem czy oplaca Ci sie kupowac nowe zwykle sprezyny za 100 ,jak za tyle mozesz miec uzywki obnizajace .. ktore sa BEZPIECZNE i przystosowane do obnizania auta
Sprężyny to się obcinało w maluchach, tyle że później musiały być odpowiednio dogięte i zahartowane i to na TYLNEJ osi, a Ty chcesz takie rzeczy robić na przodzie :shock: :commando:
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.
Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu
"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
to prawda, z bezpieczeństem jazdy, zresztą czy warto aż tak się bawić w polo? demontaż kolumny koła trochę czasu zabiera, potem geometria do ustawienia.Nazbieraz z tysiaka na gwint jak juz chcesz mieć glebę.
Na obciętych sprężynach wysokości niewiele zmienisz, a napewno rozwalisz kielichy przy większym uderzeniu. Powoli zaczną się deformować.
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
[quote=""Ruszowy""]Nazbieraz z tysiaka na gwint jak juz chcesz mieć glebę[/quote]
byle bys nie skrecil go 2 razy w zyciu .. tak jak moj znajomy .. 1szy raz po zalozeniu .. 2 raz do ściagniecia .. ja tam proponuje springi i amorki
Ja miałem Supersport 40/40 oraz ATS Classic 7J13 175/50/13 i bardzo sobie chwaliłem. Wcześniej jeździłem na używanym H&R 80/60, ale w rzeczywistości było niżej i wszędzie przycierałem wydechem. Tym samym polecam 60/40 - będzie dobrze
powiem tyle ze jest to dosc twardy zestaw a co do zywotnosci to nie mam pojecia:( a opony 175/50/13 przy glebie -40 to musialo wygladac jak na szczudlach.