bruczyk
60 s masz na mysli 60 sekund??
po mojemu to samochod powinien chodzic tak dlugo na benzynie az nie wylapie odpowiedniej temp. silnika zeby mozna bylo na LPG zmienic.
i wydaje mi sie ze wszystko zalezy jaka ma instalacje gazowa kolega
marbino86
.ktora generacja. z komputerkiem czy tez bez. i raczej wedlug mnie to zawsze sa 3 mozliwosci odpalania po montazu LPG.(no chyba ze ma taki stary hebel mam na mysli przelacznik co sie kiedys krecilo zgodnie z ruchemwskazowek zegara.

tyle ze to musi byc naprawde stary gaz)
1.odpalania tylko na benzynie
2.odpalanie tylko na LPG
3.tzw automat odpala na benzynie i przelacza sam na gaz(w zaleznosci od instalacji) po wylapaniu temp odp./czy tez po uzyskaniu na obrotku 2 do 2,5 tys obr.
no i po mojemu to na lpg powinno sie przelaczyc wtedy kiedy silnik wylapie te 60stopni chyba min.
Kolego
marbino86
zapodaj jakies foty spod maski co Ty masz za LPG... mozesz tez zapodac zdjecie przelacznika twojego.wtedy bedzie latwiej CI pomoc..pozdro
i jeszcze jedno.nie wiem czy to Ci cos dabo u mnie nawet jak mam na gazie to pompa paliwowa i tak chodzi caly czas.tylko ze moja instalacja gazowa jest na przekaznikach , czyli najprostrza jaka moze byc.jesli masz to samo to chyba watpie zeby po przelaczeniu na lpg twoja przestaal chodzic.wiec nie rozumiem po co kombinujesz jak i tak nie zaoszczedzisz na krotszej pracy pompy paliwa.

:D:D jedynie co to wtryski przestaja chodzic u mnie

tez nie wiem jaki masz silnik....moze jakies male uzupelnienie danych w swoim koncie.predzej czy pozniej jakis ziom z forum co ma wieksza wladze sie upomni o to