[9N3] Docisk sprzęgła, czy coś innego?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
przemko83
Raczkujący
Raczkujący

[9N3] Docisk sprzęgła, czy coś innego?

Post autor: przemko83 »

Witam przeglądając moje poprzednie posty odnośnie tykania i cykania oraz stukania na zimnym silniku po odpaleniu (na ciepłym jest ok).Dziś gdy autko stało 2 dni i rano odpaliłem były dziwne odgłosy tu tu tut tu.Naciskam sprzęgło i ustało i tak kilka razy nacisłem i puściłem.Coś jest ze sprzęgłem tylko co?docisk tarcza łozysko.w każdym razie pewnie do rozpołowienia na 100%.Autko przejechało 3300 kilometrów i już by sie zepsuło.ważne ze na gwarancji.do serwisu 60 km autko potrzebuje co dzień i nie wiem czy moge na tym jeździć.Prosze o jakieś skazówki co to dokładnie może być i ile taką usterkę się naprawia.Pozdro
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

wsio wskazuje na łożysko oporowe ale po 3kkm? trochę dziwne wymiana dla serwisu to chwila na pewno autko nie powinno postać dłużej niż jeden dzionek (rankiem oddajesz po południu odbierasz) - wal do nich skoro jeszcze jest gwara niech się głowią
Obrazek
b
bewu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bewu »

Miałem podobne tykanie. Zwłaszcza na zimnym. Po wciśnięciu sprzęgła ustawało. Rozmawaiałem o tym z mechanikiem który ma duże doświadcznie i dobrą opinie w okolicy i on powiedział mi żeby się tym nie przejmował bo to normalna praca sprzęgła. Od tego czasu minęło pół roku i samo przeszło.
Z tymi naprawami w serwisie to ja byłbym ostrożny. Nikt tak dobrze nie zrobi jak fabryka, zwłaszcza "spece" z aso.
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”