[6N] Twardy pedał sprzęgła

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

Z tych trzech tylko Sachs, kupisz te tanie badziewia to i tak kupisz je 3 razy, są jeszcze w miarę dobre inne zamienniki dałeś tylko te co na allegro wyskoczą TRW i jeszcze coś by się znalazło u gajosa linka 250 złociszy :crazy:
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

Kupiłem Sachs`a za wymianę mechanior krzyknął 50zł - myślę że rozsądnie :)
Założymy i zobaczymy co i jak :)
K
Kon.radek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kon.radek »

Sprawdź kominek przy wałku sprzęgłowym. U mnie miałem do wymiany łożysko na głównym i jak ściągnąłem skrzynię, to właśnie tuleja prowadząca wałek sprzęłowy nie dość że zdarta od zewnątrz (łożyskiem oporowym), to jeszcze wewnątrz się fałda zrobiła, tak że wałek nie wychodzi ładnie i lekko. W tej chwili chodzi jak marzenie. Koszt 26 zł w intercarsie. A sprężyny to raczej miękną, a nie twrdnieją.. Co do linki - dla mnie niemożliwe, ale co tam ;)
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

też na 99% obstawiam kominek (pisałem o tym nie raz i nie dwa na forum), ale poczekajmy na efekt zmiany samej linki ;) co do linki to też mam sachsa i jest o niebo lepszy niż inne zamienniki (miałem dwa różne) także bdb wybór
R
Rangers76

jaki kominek?
muszę rozbierać silnik?
dajcie plis więcej info - linki zdjęcia jakieś
Thx
K
Kon.radek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kon.radek »

W temacie podanym przez Archeo masz zdjęcia. to taka rurka na wałku, chwycona na 3 śruby (uwaga przy odkręcaniu, ja uwaliłem dwie)
R
Rangers76

Wymiana linki nic nie dała jest nawet gorzej. Czeka mnie wymiana sprzęgła :(. Kupiłem Valeo. Dziś wymiana :)
Dziękuję wszystkim za pomoc.
PozDrawiaM
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

nie sprzęgło tylko sam kominek, ale jak już kupiłeś to pozamiatane ;)
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Odświeże temat. Byłem u mechanika zdiagnozoałą winę sprzegła, wymienił na luka nowe sprzęgło poprzednie roczne valeo ponoć to ono skrzypiło, dodam że przy remoncie skrzyni wymieniony został kominek i tulejki dzwigni łóżyska oporowego. Po dniu od wymiany sprzęgło zaczęlo znów skrzypieć. :banghead:.Dziś chciałem zdjąc linkę ze sprzęgła i tak jeb...a się podciągnęła na sanpinaczu że nie moge wcisnąć dźwigni od sprzęgła aby ją zsunąć,a sprzęgło się zrobiło twarde jak w stary traktorze i skrzypi jak stare wrota od stodoły jak je wciskam i puszczam. Panowie jak zdjąc ilnkę, mam zapasową moze to jej wina jestem głupi po prostu co jest grane. :banghead:
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”