duże spalanie polo GT 75km

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Najlepszy byłby oryginał, ale wiadomo ile kosztuje majątek. Ja kupiłem oryginalną boscha i nie żałuje
Obrazek
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Mam kuzyna co pracuje w sklepie z cześciami;) Szczerze to nie pamiętam ile płaciłem bo brałem jeszcze inne graty:/ A kupiłem sondę LS04 boscha
Awatar użytkownika
kamilllo88
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kamilllo88 »

hej ja miałem ten sam problem i kupiłem sonde za 100zł z bosala i jak na razie auto nie szaleje :)
Awatar użytkownika
BartekpoloGT
Początkujący
Początkujący

Post autor: BartekpoloGT »

A moze dał byś rade załatwić w dobrej cenie ta sąde..;) ?
http] -->> Moje Polo
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Sprawdz jeszcze numery i podeslij mi a dowiem się co można z tym fantem zrobić;)
Awatar użytkownika
marcin93
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin93 »

Przepraszam że odkopuję ten temat,ale mnie zaciekawił. Mam też polo z silnikiem 3F ale przejrzałem cały układ wydechowy i nigdzie nie znalazłem sondy lambda. Gdzie powinna się ona znajdować? Zauważyłem że w kolektorze z lewej strony mam wkręconą jakąś śrubę - czy tam powinna być sonda? Być może dlatego moje gt nie chce zejść poniżej 7l/100km .
k
krzychuDAF
Newbie
Newbie

Post autor: krzychuDAF »

koledzy mam ten sam problem, polo pali ok 10,11 litrow na 100km w mieście, wydaje mi się że to jest za dużo, oprócz tego autko przy odpalaniu na zimnym silniku się zalewa, wydaje mi się również ze wolne obroty są zbyt duże na ssaniu wynoszą 1500obr/min a gdy ssanie się wyłączy to 1000obr/min, myślicie że to także jest wina sondy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”