witam
ostatnio podłączałem alarm w samochodzie
chce go od palić ale nie reaguje zawsze było słychać pompkę jak się załącza a teraz cisza
jak sprawdzić co się mogło stać bezpiecznik cały wiec raczej to nie przez alarm..
pomóżcie od czego zacząć i gdzie szukać
Życie, to ostry miecz na którym Bóg napisał]"walcz, kochaj, cierp"
a słychac pompa jak właczysz zapłon :?:
powinno byc ja wyraznie słuchac jezeli tak nie jest to jedyne co zostaje to odkrecic kape pod siedzeniem i wlaczyc zapłon wtedy juz musisz ja uslyszec..mozliwe ze zrobiłes gdzies zware i sie spalila,albo posżła sama z siebie na te rzeczy sie nalozyły na siebie przy okazji
jaki masz rocznik polo bo mam pompe ale na nowa wtyczke oddam za grosze 30 zl,ale jest bez pływaka :!:
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 13:34 przez Goozik, łącznie zmieniany 1 raz.
A napięcie na bezpieczniku jest?
Jak jest, to wyjmij przekaźnik pompy (nr 12) i podaj +12V na gniazdko nr 4 - pompa powinna zadziałać.
Jeśli nie zadziała, to odepnij złącze wtykowe przy pompie, podaj znowu +12V na gniazdko nr 4 i sprawdź na kostce przy pompie (skrajne styki) czy jest +12V. Jak jest, to padła pompa. Jak nie ma, to jest przerwa w na kablach od skrzynki bezpieczników do pompy.
Cooyon.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...
"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Słuchajcie z moja pompą dzieją się dziwne rzeczy otóż 2 dni temu samochód odpalił i zgasł, co się okazało pompa nie reagowała było jakies 30 stopni ciepła, wieczorem wróciłem z pracy i wszystko ładnie odpala. Wyciągnąłem całą pompe przeczyściłem ale dzisiaj znowu ciepło i ona nie reaguje możliwe że pod wpływem temperatury styki mi gdzieś prądu nie podają ? wiem głupie pytanie...
podłącz na krótko pod 2 zewnętrzne piny we wtyczce- brazowy masa, czerwono zołty +12 choćby przez prostownik jesli chodzi pompa do sprawdzenia przekażnik, bezpieczniki , stacyjka i ciągłośc obwodu