Witajcie ! :blind: mój problem to głuche stuki z przodu autka. po wizycie u mechanika stwierdzone luzy na maglownicy ( przekładni) powiedział mi że tam jakaś tuleja sie wyrobiła?! doradził wymianę bądz regenerację. Pytanie do was co zrobić ? czy ta tuleja jest może sama do wymiany?
proszę o odpowiedz i pomoc.
z góry dziękuję;) :buba:
Silny charakter i silne ręce Słowiańska dusza .. wielkie serce .!
Jeśli po prawej to wyrobiła się tulejka ślizgowa w środku. Sam tego raczej nie wymienisz, musiałbyś oddać do regeneracji.
Mam tylko nadzieję, że mechanik jest pewien, ze to na maglownicy a nie na drążku w gumie.
regeneracja maglownic zwykłych polega m.in właśnie na wymianie tych tulejek ale samemu nie wyciągniesz jej. Z resztą nie sądzę aby dało się tak po prostu zakupić tą tuleję. Z drugiej strony powinna być regulacja luzu maglownicy.
Szukałbym maglownicy w używce z jakąś gwarancją rozruchową lub regeneracje. Nowa maglownica trochę kosztuje. Wiem, ze były tanie firmy HP po około 170 zł na allegro ale jakoś tych produktów jest raczej niska.
ja bym jednak wolał kupić nową/regenerowaną bo jak coś się będzie dziać to masz gwarancję, a jak kupisz używkę to nic nie zdziałasz jak będzie padnięta