[6n] przekładnia kierownicza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
LukSc
Mały interesant
Mały interesant

[6n] przekładnia kierownicza

Post autor: LukSc »

Witajcie ! :blind: mój problem to głuche stuki z przodu autka. po wizycie u mechanika stwierdzone luzy na maglownicy ( przekładni) powiedział mi że tam jakaś tuleja sie wyrobiła?! doradził wymianę bądz regenerację. Pytanie do was co zrobić ? czy ta tuleja jest może sama do wymiany?

proszę o odpowiedz i pomoc.

z góry dziękuję;) :buba:
Silny charakter i silne ręce Słowiańska dusza .. wielkie serce .!
L
LukSc
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: LukSc »

nikt nie pomoże ,doradzi? :hello:

////???
Silny charakter i silne ręce Słowiańska dusza .. wielkie serce .!
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Po której stronie masz ten stuk?

Jeśli po prawej to wyrobiła się tulejka ślizgowa w środku. Sam tego raczej nie wymienisz, musiałbyś oddać do regeneracji.
Mam tylko nadzieję, że mechanik jest pewien, ze to na maglownicy a nie na drążku w gumie.
regeneracja maglownic zwykłych polega m.in właśnie na wymianie tych tulejek ale samemu nie wyciągniesz jej. Z resztą nie sądzę aby dało się tak po prostu zakupić tą tuleję. Z drugiej strony powinna być regulacja luzu maglownicy.
Szukałbym maglownicy w używce z jakąś gwarancją rozruchową lub regeneracje. Nowa maglownica trochę kosztuje. Wiem, ze były tanie firmy HP po około 170 zł na allegro ale jakoś tych produktów jest raczej niska.
Awatar użytkownika
cambridge
Newbie
Newbie

Post autor: cambridge »

Szukaj używki. Ja w tamtym roku zakupiłem przekładnie ze wspomaganiem od Lupo za 150 zł :)
w
waldi08
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: waldi08 »

Witam
Ja własnie szuka używki /auto ze wspomaganiem/bo wprawdzie jest na allegro : http://allegro.pl/przekladnia-maglownic ... 92137.html ,ale pewnie jakość nie będzie zachęcająca.Co sądzicie ?
Pozdrawiam
Waldek
Mechanik : "Jężdzić,jeżdzić!" No ale jak auto w warsztacie stoi !:))))
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

ja bym jednak wolał kupić nową/regenerowaną bo jak coś się będzie dziać to masz gwarancję, a jak kupisz używkę to nic nie zdziałasz jak będzie padnięta
p
posul
Newbie
Newbie

Post autor: posul »

Witam
Posiadam używaną maglownicę VW Polo 1,4 APQ, została po założeniu wspomagania. Gdybyś był zainteresowany to się dogadamy. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”