Blaupunkt SD27 - podłaczenie

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pologreentmk
Początkujący
Początkujący

Post autor: pologreentmk »

Jesli chcesz aby radio zalaczalo sie po zaplonie , tzn po przekreceniu stacyjki to musisz puscic po stacyjce o ile masz taki kabelek wychodzacy do kieszeni radia , jezeli nie to musisz sie wpiac pod stacyjke pod czarny kabel w kostce i podlaczyc pod kostke wychodzaca z radia . Oznaczenia kolorystyczne kabli tych w kostce zasilajacej i w tych od samochodu znajdziesz w necie .
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

Z tego co patrzylem to tam jest zolty i czerwony.Musze jeszcze jeden podciagnac??
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
p
pologreentmk
Początkujący
Początkujący

Tzn gdzie jest zółty i czerwony ?
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

Od instalacji z samochodu.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
p
pologreentmk
Początkujący
Początkujący

[quote=""przem_polo""]Od instalacji z samochodu.[/quote]

Jak taka instalacje jest to musisz poprowadzic od stacyjki tak jak pisalem wczesniej (czyli wpinasz dodatkowy kabel do kostki za stacyjka i prowadzisz go w miejsce kieszeni radia) dodatkowo musisz miec wyprowadzona w to samo miejsce mase -(w kostce to kabel czarny) i stale zasilanie + (w kostce to kabel czerwony)

Jak juz bedziesz podlaczal to czerwony z kostki laczysz z + (stale zasilanie) , zółty z kostki z tym wyprowadzonym ze stacyjki , no i zostje czarny z kostki - (masa) ktory laczysz z masa w samochodzie , jest jeszcze illumi (pomaranczowy) i antena (niebieski) ale tego chyba nie masz wyprowadzonego w samochodzie

Wtedy po przekreceniu stacyjki dopiero bedziesz mogl wlaczyc radio , ktore nie bedzia kradlo pradu i rozladowywalo aku

Ps na przewody mase - i stale zasilanie + daj nieco grubsze kabelki 1,5 mm by uniknac spadkow napiecia

Piona , Za poplątane i pomieszane przewody od strony auta nie odpowiadam :D
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

Witam Panowie. mam malutki problemik z moim radyjkiem JVC . problem polega na tym , że jak włacze radio, to ustawiam sobie bass, czy chce mieć demo czy nie etc.. ale gdy wyłacze auto i wyciagne kluczyk, nastepnie znow autko odpale "ustawienia sie resetuja" tak samo odtwarza mi od nowa piosenki,a nie np od tej co skończyłem słuchać , przed wyłaczeniem auta.

dodam jeszcze ze radio działa tylko , jak mam włożony kluczyk w stacyjce i oczywiscie przekręcony.

Prosze o jakieś porady.
:piwo:
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""xdavvex""]Witam Panowie. mam malutki problemik z moim radyjkiem JVC . problem polega na tym , że jak włacze radio, to ustawiam sobie bass, czy chce mieć demo czy nie etc.. ale gdy wyłacze auto i wyciagne kluczyk, nastepnie znow autko odpale "ustawienia sie resetuja" tak samo odtwarza mi od nowa piosenki,a nie np od tej co skończyłem słuchać , przed wyłaczeniem auta.

dodam jeszcze ze radio działa tylko , jak mam włożony kluczyk w stacyjce i oczywiscie przekręcony.

Prosze o jakieś porady.
:piwo:[/quote]

Dawid wyciąg radio i zamien żółty przewód z czerwonym :blush2: Powinny być na takich złączko-wtyczkach
:piwo:
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

a można jaśniej? :P

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""xdavvex""]a można jaśniej? :P[/quote]

Obrazek

:D
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2012, 23:55 przez krzychu20, łącznie zmieniany 1 raz.
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

jak masz ten czerwony kabelek idacy z radia. to ja mam też taki tylko że z rozgałęzieniem tzn. ze mam jeszcze jedna koncowke czerwonego kabla i w sumie jak tam zapodam do niego żółty - to powinno banglać? dobrze mysle?

Ślesin 2012
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""xdavvex""]jak masz ten czerwony kabelek idacy z radia. to ja mam też taki tylko że z rozgałęzieniem tzn. ze mam jeszcze jedna koncowke czerwonego kabla i w sumie jak tam zapodam do niego żółty - to powinno banglać? dobrze mysle?[/quote]

Będzie ale będziesz miał ciągły pobór prądu :blush2:
Zamien żółty z czerwonym jak na foto co dałem powyżej i bd git ;)
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

to jeszcze tak z ciekawosci zapytam od czego jest zółty? co tam na kartce pisze?:P

Ślesin 2012
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""xdavvex""]to jeszcze tak z ciekawosci zapytam od czego jest zółty? co tam na kartce pisze?:P[/quote]

Wiesz co nie pamiętam trzebaby zobaczyć ale jeden to "+" stały a drugi to "+" po stacyjce ;)
Żółty od podtrzymania pamięci bodajże był ;)
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

dziś już do auta nie pojde :P ale jutro napisze co i jak:) tzn pozniej :P

Ślesin 2012
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""xdavvex""]dziś już do auta nie pojde :P ale jutro napisze co i jak:) tzn pozniej :P[/quote]
U siebie tez musiałem tak zamienić, z reszta nie jeden miał ten problem- a był on już poruszany z tego co pamietam ;)
[size=99px](btw ale złapałeś liczbę postów :evil: :grin: )[/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”