Po przekręceniu kluczyka rozrusznik dziwnie klekocze/terkocze wał się nie kręci
co dziwne przy wyłączonej stacyjce światła świecą na full ,a po przekręceniu do połowy (bez odpalania) ledwo co się świecą
akumulator jest pewny
Co szukać i gdzie ? jeśli to mechanizm zębnika to jakie szanse mam żeby go naprawić ..czy lepiej poszukać nowego rozrusznika na szrocie i ile taki może kosztować ?
Co do pierwszego posta to by wygladalo na bendix, jakies 60zl nowy. Ale nie pasuje mi ten objaw ze swiatlami. A co do postu ostatniego tj. nad moim to koledze w mazdzie elektrowlacznik siada
pomóżcie koledzy bo kompletnie zbaraniałem , wymontowałem rozrusznik z samochodu wygląda dobry ale nie sprawdzałem
Jak sprawdzić go gdy jest wymontowany? można do akumulatora podłączyć tam jest jeden główny bolec do + i mała wtyczka pewnie od zapłonu , a mase to do obudowy mam przytknąć ?
Mimo że rozrusznik wymontowany z obwodu to polo dalej szaleje ,elektryka siada po przekręceniu kluczyka ,nie ma siły nawet radia włączyć ,licznik dziwnie hałasuje i tyka wskazówki latają jak oszalałe
bezpieczniki sprawdziłem ,może to te kostki nad bezpiecznikami ? lub czy możliwe że cały kłopot jest spowodowany tym że w liczniku coś się popsuło
Z rozrusznikiem dobrze kombinujesz tylko kable daj grube i się nie zdziw bo szarpnie przy podłaczeniu + na ten mały zacisk.
Mógł akumulator stracić pojemność lub zaciski zasniedziały.
Sprawdz tez mase do silnika od nadwozia.