Odpala za 15 razem albo wcale :( 6N

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Odpala za 15 razem albo wcale :( 6N

Post autor: inco »

Witam

moje Polo chyba przechodzi kryzys.. Mianowicie wkładam sobie kluczyc, przekrecam w pozycje zapłonu kontrolki ładnie się zapalają wskaźniki idą do góry, po chwili chce odpalić a tu co? Kręci rozrusznikiem ale poziom paliwa i temp opada do zera :niewiem: nie mam pojęcia co jest, auto potrafi odpalić za 2 razem ale coraz częściej za 10,15 albo wcale :( co jest?? Wiem że można wyeliminować akumulator. Może to kostka? tak doradził mi znajomy

Pomocy

PozdraVWiam Inco
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Niedawno podobną sytuację miał mój ojciec w MB W124. Przy hamowaniu gasły mu wszystkie kontrolki, a stop sie nie świecił. Jako że brak stopu przerabiałem w zeszłym roku pod Poznianiem jako winnego obstawiliśmy włącznik stopu. Przy polo pozmażyły mi sie blaszki, tu jednak nie...
Winnym okazał się *#@&% bezpiecznik, który zaśniedział (w W124 skrzynka bezpieczników znajduje sie pod maską). Jak się okazało ze schematu pod obwód od stopu podłączone są także kontrolki i oświetlenie deski rozdzielczej.
Swoją drogą obstawiałbym stacyjkę/kostkę ale proponuję zacząć od spraw najbardziej trywialnych
powodzenia
Awatar użytkownika
Atrax
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Atrax »

Ja tak miałem jak w kluczyku pigułki nie miałem :crazy:
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny.
i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: inco »

[quote=""Atrax""]Ja tak miałem jak w kluczyku pigułki nie miałem[/quote]

tzn?? tego bajeru od imo ?? no raczej to moge wykluczyc skoro wczesniej był i wdziałało to jakim cudem teraz nie chodzi, prewencyjnie dziś sprawdzę z drugim kluczykiem
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

Sprawdź też kostke stacyjki, prawdopodobnie jej czas dobiega końca, jeżeli to kiedyś rozbierałeś w mak to wiesz na jakiej zasadzie działa, jest w niej taki dziadowski plastik który łączy w niej styki po przekręceniu, pod wpływem ciepła ten plastik deformuje się i nie robi styku lub traci styk podczas przekręcania kluczyka. U mnie ostatnio zaświecały się wszystkie kontrolki w liczniku oprócz podświetlenia i okazało się że to kostka stacyjki a myślałem że zwarcie instalacji :D
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

też obstawiam kostke stacyjki :oki:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
asshole87
Newbie
Newbie

Post autor: asshole87 »

kostka stacyjki, ja już to przerabiałem :)
one kozie death!
Awatar użytkownika
w8aMinuteMan
Newbie
Newbie

Post autor: w8aMinuteMan »

ja bym jeszcze zerknął na cewkę zapłonową. Jeśli jest delikatnie uszkodzona, to może nie palić za pierwszym.
Obrazek
z
ziobi
Newbie
Newbie

Post autor: ziobi »

jakieś 3 tyg temu miałem to samo jedn forumowicz poradził mi żebym przy odpalaniu poruszał kierownicą do dołu go góry i spróbował odpalać tak zrobiłem kierownica prawie na maks do góry poruszałem jeszcze przewodami pod kierownicą i nawet kostki nie musiałem wymieniać jak narazie mam spokój pozdrawiam i powodzenia
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”