[6n] Nie świecą światła mijania w powerlookach !

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Skoczi
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] Nie świecą światła mijania w powerlookach !

Post autor: Skoczi »

Witam jakoś dwa dni temu przestały świecić światła mijania w lampach marki powerlook. Nic nie grzebałem wcześniej, dziś sprawdzałem żarówki nie są spalone ale też nie ma napięcia przy żarówce jak sprawdzałem. Wiecie co to może być za usterka ? czy może coś w wiązce się stało? Jeśli ktoś wie proszę o jakąś pomoc, dzięki.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

sprawdz bezpieczniki w kablach od lamp
Awatar użytkownika
Skoczi
Zainteresowany
Zainteresowany

tzn te bezpieczniki co są pod kierownicą ?
Jeśli o nie chodzi to na pewno są dobre bo zmieniłem lampy na ori i świecą dobrze. Dodam że w powerlookach nie świecą tylko światła mijania światła drogowe świecą normalnie.
Awatar użytkownika
Skoczi
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""marcc_Jr""]sprawdz bezpieczniki w kablach od lamp[/quote]

Dopiero dziś odkryłem gdzie są, fakt jeden był spalony więc wymieniłem i lampki świecą :)

Do zamknięcia.
Z
Zico63c
Początkujący
Początkujący

Post autor: Zico63c »

[quote=""Skoczi""][quote=""marcc_Jr""]sprawdz bezpieczniki w kablach od lamp[/quote]

Dopiero dziś odkryłem gdzie są, fakt jeden był spalony więc wymieniłem i lampki świecą :)

Do zamknięcia.[/quote]

To co to Kolega pisał...?
Awatar użytkownika
Skoczi
Zainteresowany
Zainteresowany

Tak, przyczyna spalony bezpiecznik przy wiązce do świateł. Myślałem, że chodzi o bezpieczniki pod kierownicą.
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AlvinE51 »

Proszę o pomoc w ustaleniu gdzie się znajduje bezpiecznik przy wiązce do świateł.Gdzie tego szukać , bezpieczniki pod kierownicą są wporządku więc muszę zlokalizować inne.
Awatar użytkownika
Skoczi
Zainteresowany
Zainteresowany

Pod maską jak masz wiązkę kabli za przekaźnikami są takie dwie czarne kostki prostokątne otwierasz je i masz tam dwa bezpieczniki 15.
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

[quote=""Skoczi""]Pod maską jak masz wiązkę kabli za przekaźnikami są takie dwie czarne kostki prostokątne otwierasz je i masz tam dwa bezpieczniki 15.[/quote]
Zgadza sie.Druga opcja to spalona dioda jak zle sie podlaczy.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

Temat związany jest z autem wersji 6N, ja posiadam 6N2 1,4 MPI, problem polega na tym że nie świecą mi światła z prawej strony.Tzn z tyłu nie świeci mi światło mijania a z przodu tylko światło postojowe, gdy np bez zapłonu przełącze kierunkowskaz w prawo to wtedy wszystko świeci, czyli prąd dochodzi , żarówki są ok.Bezpieczniki które mam z lewej strony pod kierownicą są również ok, nr 4,5 , 12, 13, w sumie to sprawdziłem wszystkie i są oryginalne.Nastepnie zdemontowałem plastikową pokrywe z przedniego prawego leflektora i tam też wszystko jest ok.Dziś zdemontowałem również przełącznik świateł i wydaje mi się że możliwe że to wina przełącznika ale nie jestem pewny na 100 %.Swiatła raz świecą raz nie, więc dlatego prosiłem o bliższą lokalizację bezpieczników wiązki kabli gdyż bez sensu jest od razu kupowanie nowego przełącznika.Gdy np wsiadam do samochodu i chcę włączyć światła ,bez zapłonu, wysiadam ostrzega mnie brzęczek że są włączone światła a otwarte drzwi, ale światła świecą tylko z lewej strony,więc teraz odpalam samochód i ponownie włączam światła i nagle światła świecą wszystkie.Po chwili gaszę samochód nadal światła świecą ,wyłączam śwatła i chcę znowu załaczyć i juz nie świecą.Możliwe że przełącznik nawala.Nie mam pojęcia co jest grane.
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

wypnij jeszcze raz ten wlacznik swiatel. Z tylu w nim zobaczysz ze kazdy pin jest oznaczony. 30 to staly plus, 58R to prawa strona (ale nie pamietam czy postoj czy mijania, chyba mijania) przod i tyl, 58L lewa strona. Jakims przewodem zlacz 30 i 58R bez wlaczania kierunku itd, nawet bez stacyjki i zobacz jak to wyglada. A w ogole mam taki oryginalny vw wlacznik, 110% sprawny, ale bez opcji na halogeny przod
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

Ja właśnie potrzebuje taki przełącznik.Jestem pewny że właśnie to jest przyczyną.Napisz proszę ile chcesz za ten przełącznik.
R
Rzychu1
Newbie
Newbie

Post autor: Rzychu1 »

Witam. Odkop roku, ale ktos mi powie gdzie szukac probelmu gdy dobra zarowka nie swieci w przedniej lewej lampie? (swiatla mijania), dlugie postojowe normalnie swieca tylko mijania.
w
wiedzminnnn
Newbie
Newbie

Post autor: wiedzminnnn »

Ja mam identyczny problem co rzychu
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”