[9N3] Szyba od strony pasazera

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gragor
Newbie
Newbie

[9N3] Szyba od strony pasazera

Post autor: gragor »

Witam.
Usterka znajduje się w polo 2006 rok. od strony pasażera szyba nie opuszcza się ani nie podnosi, ale gdy odetnę zasilanie np. zdejmę klemę z akumulatora szyba działa bez zarzutów przez jakiś czas ok 15 min leczy tylko reaguje przyciski od pasażera, od kierowcy nie działa co może być przyczyna?
Awatar użytkownika
mikeradom
Newbie
Newbie

Post autor: mikeradom »

Witam,
powiem tak posiadam Paulinkę z 2005 roku i w kilka miesięcy również zniknęło mi sterowanie szybą pasażera po stronie kierowcy. po kilku dniach szyba przestała pracować całkowicie. W związku z brakiem czasu nie mogłem się tym zająć i nie wiadomo dlaczego usterka sama zniknęła. Rozmawiałem z moim elektronikiem i powiedział, że w module comfortu mogło mu coś odbić na chwile (jakiś błąd) który sam zniknął. Jeśli znajdziesz przyczynę stanu rzeczy w Twoim aucie to proszę o odpowiedni pościk :)
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Miałem dokładnie to samo i zrobiłem tak,otworzyłem auto z kluczyka przytrzymując klucz aż szyby zjadą w dół następnie zamknąłem też trzymając aż szyby się podniosą i awaria ustąpiła.
g
gragor
Newbie
Newbie

Niestety próbowałem w ten sposób ale bez efektów szyby nawet nie reagują. Myślę ze to program z wariował.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Jakim cudem dziala szyba jesli klemy zdjales? czy robiles jakies kodowania lub adaptacje w kompie? Jesli tak to przywroc do stanu poprzedniego kodowanie lub je zmien a nastepnie odlacz i podlacz aku.

Ewentaulnie sprawdz dzialanie przycisku, czy zamyka otwiera obwod.
S
Slaweeek
Newbie
Newbie

Post autor: Slaweeek »

Odgrzję kotleta, bo mam taki sam problem. Mianowicie, działa mi tylko szyba kierowcy, z przełączników w drzwiach kierowcy, nie da się otworzyć pozostałych szyb, podobnie nieaktywne są przyciski w poszczególnych drzwiach. Gdy odłączę klemę od aku na jakieś 10 sekund i podłączę spowrotem, w drzwiach kierowcy nadal mam sterowanie jedynie szybą kierowcy, reszta nie działa, mogę natomiast otwierać i zamykać poszczególne szyby z przycisków na drzwiach. Po około 15 minutach stan rzeczy wraca do początku, tzn, działa tylko szyba kierowcy, reszta jest martwa, zarówno z przycisków u kierowcy, jak i w poszczególnych drzwiach. Polo 9N3.
A
Anonymous

Odlaczyles akumulator na przynajmniej 30 sek. i podlaczyles klemy ponownie?
g
gragor
Newbie
Newbie

tak tez próbowałem . Kupiłem nową wiązkę, jeśli zdołam wymienię w sobotę, dam znać o efektach
S
Slaweeek
Newbie
Newbie

I jak z tą wiązką, bo u mnie nadal dufa...
g
gragor
Newbie
Newbie

gdzieś mi prąd spierdzielił , ale lusterko reaguje na zmianę położenia wcześniej nie działało .
c.d. w piątek albo w sobotę będę informował o postępach
S
Slaweeek
Newbie
Newbie

gragor, jak tam, coś ruszone? U mnie nadal dufa, a widzę, że tylko my z tym kombinujemy :)
S
Slaweeek
Newbie
Newbie

Dodam, co ja już ustaliłem/znalazłem/doczytałem.
A więc możliwe, że jest błędnie zakodowany moduł w drzwiach. Moduł komfortu nie zwraca mi żadnych błędów, natomiast z modułami w drzwiach wogóle nie mogę się połączyć.
g
gragor
Newbie
Newbie

Jeszcze nic nie działałem nie było czasu. Nie myślę ze to moduł ponieważ wcześniej lusterko boczne nie reagowało a teraz działa.
A
Anonymous

No i widzę, że temat umiera bez konkretnych rozwiązań. Ja również mam ten problem - nie działa mi otwieranie szyby od strony pasażera. Nawet w VW Wajdemajer Rowiński nie wiedzieli o co [url=chodzihttp://vwpolo-klub.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=192&t=32935#]chodzihttp://vwpolo-klub.pl/forum/posti ... 2&t=32935#[/url]
b
bobslejvw
Newbie
Newbie

Post autor: bobslejvw »

Witam, patrzę że nie doszliście co z tą szybą, ale jeśli ktoś by wiedział jaka jest przyczyna że to tak się dzieje to proszę o kontakt bo mam ten sam problem. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”