Witam.
Usterka znajduje się w polo 2006 rok. od strony pasażera szyba nie opuszcza się ani nie podnosi, ale gdy odetnę zasilanie np. zdejmę klemę z akumulatora szyba działa bez zarzutów przez jakiś czas ok 15 min leczy tylko reaguje przyciski od pasażera, od kierowcy nie działa co może być przyczyna?
Witam,
powiem tak posiadam Paulinkę z 2005 roku i w kilka miesięcy również zniknęło mi sterowanie szybą pasażera po stronie kierowcy. po kilku dniach szyba przestała pracować całkowicie. W związku z brakiem czasu nie mogłem się tym zająć i nie wiadomo dlaczego usterka sama zniknęła. Rozmawiałem z moim elektronikiem i powiedział, że w module comfortu mogło mu coś odbić na chwile (jakiś błąd) który sam zniknął. Jeśli znajdziesz przyczynę stanu rzeczy w Twoim aucie to proszę o odpowiedni pościk
Miałem dokładnie to samo i zrobiłem tak,otworzyłem auto z kluczyka przytrzymując klucz aż szyby zjadą w dół następnie zamknąłem też trzymając aż szyby się podniosą i awaria ustąpiła.
Jakim cudem dziala szyba jesli klemy zdjales? czy robiles jakies kodowania lub adaptacje w kompie? Jesli tak to przywroc do stanu poprzedniego kodowanie lub je zmien a nastepnie odlacz i podlacz aku.
Ewentaulnie sprawdz dzialanie przycisku, czy zamyka otwiera obwod.
Odgrzję kotleta, bo mam taki sam problem. Mianowicie, działa mi tylko szyba kierowcy, z przełączników w drzwiach kierowcy, nie da się otworzyć pozostałych szyb, podobnie nieaktywne są przyciski w poszczególnych drzwiach. Gdy odłączę klemę od aku na jakieś 10 sekund i podłączę spowrotem, w drzwiach kierowcy nadal mam sterowanie jedynie szybą kierowcy, reszta nie działa, mogę natomiast otwierać i zamykać poszczególne szyby z przycisków na drzwiach. Po około 15 minutach stan rzeczy wraca do początku, tzn, działa tylko szyba kierowcy, reszta jest martwa, zarówno z przycisków u kierowcy, jak i w poszczególnych drzwiach. Polo 9N3.
gdzieś mi prąd spierdzielił , ale lusterko reaguje na zmianę położenia wcześniej nie działało .
c.d. w piątek albo w sobotę będę informował o postępach
Dodam, co ja już ustaliłem/znalazłem/doczytałem.
A więc możliwe, że jest błędnie zakodowany moduł w drzwiach. Moduł komfortu nie zwraca mi żadnych błędów, natomiast z modułami w drzwiach wogóle nie mogę się połączyć.
No i widzę, że temat umiera bez konkretnych rozwiązań. Ja również mam ten problem - nie działa mi otwieranie szyby od strony pasażera. Nawet w VW Wajdemajer Rowiński nie wiedzieli o co [url=chodzihttp://vwpolo-klub.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=192&t=32935#]chodzihttp://vwpolo-klub.pl/forum/posti ... 2&t=32935#[/url]
Witam, patrzę że nie doszliście co z tą szybą, ale jeśli ktoś by wiedział jaka jest przyczyna że to tak się dzieje to proszę o kontakt bo mam ten sam problem. Pozdrawiam