[86c2f]rozrusznik raz kreci a raz nie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sumo13
Raczkujący
Raczkujący

[86c2f]rozrusznik raz kreci a raz nie

Post autor: sumo13 »

Witam!
Mam taki problem ze rozrusznik jak cos zaskoczy to kreci ladnie caly czasz zapala itp... A czasem jak mu odwali to slychac tylko pompe paliwa a czasem nie slychac nawet pompy tylko cos kolo silnika i tu moje pytanie cze sa jakies przekazniki od rozrusznika/pompy? Jak omine kostke w stacyjce to na kable jest to samo czy kostke mozna pominac...

PS: silnik 3f
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

Przekaźnik do pompy (a drugi do wtrysków) są na kostce podczepionej do CPU.
Pomiędzy akumulatorem a rozrusznikiem jest tylko stacyjka.
Sprawdź czy czasem jakaś masa ci nie zaśniedziała.
s
sumo13
Raczkujący
Raczkujący

przekazniki sa ok bo pompa chodzi i nawet slychac jak zalacza sie ten przekaznik juz sam nie wiem jutro wyciagne rozrusznik i szczotki sprawdze ale wydaje mi sie ze sa ok bo jak juz kreci to silny jest itp...
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

spróbuj na krótko rozrusznik[ można bez demontowania rozrusznika] , odłącz cieki przewód od rozrusznika , połącz przewodem dodatkowym gruby przewód rozrusznika z gniazdem gdzie był cienki przewód jeśli ruszy rozrusznik to coś z sterowaniem najprawdopodobniej kostka stacyjki .w odwrotnym przypadku rozrusznik .
s
sumo13
Raczkujący
Raczkujący

sterowanie sprawdzalem inaczej odlaczylem kabel od cewki i opdlaczylem zarowke po przekreceniu sie zapala to chyba jedna musze rozrusznik wyciagac... ale jak zobaczylem co jest za oknem to chyba dam sobie spokoj
s
sumo13
Raczkujący
Raczkujący

problem rozwiazany rozrusznik byl ok winne byly kable od przelacznika ktorym oninalem stacyjke byly za cienkie po zalozeniu kabli o wiekszym przekroju polo pali za kazdym razem
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

A powiesz mi jeszcze od jakiego przełącznika, problemu jako takiego nie mam ale chciałbym wiedzieć na zaś. :)
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
s
sumo13
Raczkujący
Raczkujący

najpier wysiadla mi kostka w stacyjce to ja ominalem przyciskiem zeby odpalal dopuki kostki nie kupie ale dalem za cienkie kable i raz palil a raz nie
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”