Witam!
Mam taki problem ze rozrusznik jak cos zaskoczy to kreci ladnie caly czasz zapala itp... A czasem jak mu odwali to slychac tylko pompe paliwa a czasem nie slychac nawet pompy tylko cos kolo silnika i tu moje pytanie cze sa jakies przekazniki od rozrusznika/pompy? Jak omine kostke w stacyjce to na kable jest to samo czy kostke mozna pominac...
Przekaźnik do pompy (a drugi do wtrysków) są na kostce podczepionej do CPU.
Pomiędzy akumulatorem a rozrusznikiem jest tylko stacyjka.
Sprawdź czy czasem jakaś masa ci nie zaśniedziała.
przekazniki sa ok bo pompa chodzi i nawet slychac jak zalacza sie ten przekaznik juz sam nie wiem jutro wyciagne rozrusznik i szczotki sprawdze ale wydaje mi sie ze sa ok bo jak juz kreci to silny jest itp...
spróbuj na krótko rozrusznik[ można bez demontowania rozrusznika] , odłącz cieki przewód od rozrusznika , połącz przewodem dodatkowym gruby przewód rozrusznika z gniazdem gdzie był cienki przewód jeśli ruszy rozrusznik to coś z sterowaniem najprawdopodobniej kostka stacyjki .w odwrotnym przypadku rozrusznik .
sterowanie sprawdzalem inaczej odlaczylem kabel od cewki i opdlaczylem zarowke po przekreceniu sie zapala to chyba jedna musze rozrusznik wyciagac... ale jak zobaczylem co jest za oknem to chyba dam sobie spokoj
problem rozwiazany rozrusznik byl ok winne byly kable od przelacznika ktorym oninalem stacyjke byly za cienkie po zalozeniu kabli o wiekszym przekroju polo pali za kazdym razem