Poluś .

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pola
Newbie
Newbie

Post autor: pola »

Powiem tak jezeli chcesz miec auto bezawaryjne to SDI będzie dobrym wyborem. Choć na sprawne wyprzedzanie nie ma co liczyć.
Polo sdi to 1900 64KM silnik ciężki więc praktycznie to nie jedzie.TDI masz 1400 i 75KM . :grin:
Wiec zacznę od awaryjności tego silnika a raczej jej brak. Silnik jest bez awaryjny dzięki tzw. konstrukcji „cepa” Brak turbin czyli brak elementu który może uledz uszkodzeniu.SDI w porównaniu z TDI wypada blado jeżeli chodzi o przyspieszenie to TDI bedzie lepsze.
Ja osobiście bym brał TDI turbina i większa moc lub kup vw lupo z silnikiem 1.2 diesel i będziesz mieć dynamiczne i oszczędne auto. fajna sprawa. :oki: a polo to tdi. dynamicznie i napewo ciszej w srodku i na zewnątrz. sdi to tak lipa troszke. Ale jak potrzebujesz wiekszego samochodziku to polo jest wieksze od lupo ale jezeli szukasz oszczednego to nie ma oszczedniejszego od lupa moja kolezanka ma i znajomy z pracy i mowia ze nigdy w zyciu lupo 1,2 TDI nie sprzedadza on wcale nie pali. Kolega jak jechal to pokazalo mu ok 3,2 litra skrzynia automat ale jak chcesz to da sie samemu zmienac biegi tylko do przodu lub do tylu jest + i - plusem dodajesz biegi a minusem odejmujesz. Poprostu kobiecy samochodzik.Jedynym minusem lupo jest maly bagaznik i to ze jest na 4 osoby.
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

Post autor: AniaM »

Tzn jeśli chodzi o wyprzedzania to bardzo mało, głównie jeżdżę po mieście. Zależy mi tylko,żeby szybciej się zbierał niż mój 1.0 w gazie.

O Lupo tez myślałam, ale to jest pudełko, a chciałam coś większego,dlatego rozważam już wersję 4-dzwiową.
Najbardziej zależy mi na tym,aby było to autko oszczędne , tanie w utrzymaniu, boję,żę turbina mi padnie i się nie wypłacę.

Hmm, nie wiem co zrobić, może w ogóle markę zmienić ?! Tylko na co..

A jeśli o cenę za jaką mogłabym sprzedać moje ,to jak myślicie ?
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekszymek1 »

[quote=""AniaM""]Tzn jeśli chodzi o wyprzedzania to bardzo mało, głównie jeżdżę po mieście. Zależy mi tylko,żeby szybciej się zbierał niż mój 1.0 w gazie.

O Lupo tez myślałam, ale to jest pudełko, a chciałam coś większego,dlatego rozważam już wersję 4-dzwiową.
Najbardziej zależy mi na tym,aby było to autko oszczędne , tanie w utrzymaniu, boję,żę turbina mi padnie i się nie wypłacę.

Hmm, nie wiem co zrobić, może w ogóle markę zmienić ?! Tylko na co..

A jeśli o cenę za jaką mogłabym sprzedać moje ,to jak myślicie ?[/quote]

witam aniu poewiedz mi ile ci to polo gazu spala bo zamierzam założyć i sie wacham
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

7,2l to chyba nie duzo .
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: KondzioR. »

[quote=""AniaM""]7,2l to chyba nie duzo .[/quote]
Bardzo malutko gazu pali..
a poza tym lupo tzw " 3L " to najgorsze gówno jakie może być... co w 2 skrzynia wymieniana bądź uszkodzona, także odradzam. Szukaj Aniu 6n2 1.4TDI i nie martw się o turbinę, bo jeżeli kupisz zadbany egzemplarz to będzie jeździło i jeździło:)
A poza tym jakby każdy podchodził takim nastawieniem że kupi TDI i mu turbina padnie to by nikt nie miał TDI !
Kupuj i nie martw się, bo nawet jeżeli dopadnie Cie starszy niefart i turbo padnie to regeneracja w granicach 800-1000zł.

PozdraVWiam.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote=""AniaM""]A jeśli o cenę za jaką mogłabym sprzedać moje ,to jak myślicie ?[/quote]
Ania ja za identyczne polo jak Twoje tylko bez lpg w listopadzie 2010 dostałem 5700zł teraz tak sądzę by było warte z 3500-4000 max. Daj zdjęcia do działu proszę o wycenę to pewnie chłopaki Ci wycenią co i jak dokładniej ;) A co do silnika SDI to sam brałem go pod uwagę szukając auta przed kupnem obecnego, powiem tyle wół roboczy bezawaryjny i na bank mocniejszy od 1.0 w 6N, jak szukałem to jeździłem Seatem Ibiza 6L z 2004r. z tym silnikiem i ok się zbierał jak dla mnie, a jest to o wiele cięższe auto niż 6N2. Jak dobrze pamiętam to Tony ma 6N2 dokładnie z tym silnikiem pod machą, to możesz z nim pogadać, dokładnie Ci powie co i jak, bo poza tym iż miał go parę lat to jest też mechanikiem samochodowym.
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

KondzioR.
Serio, ostatnio pożyczyłam Go mojemu,bo swój miał u mechanika, i pokazało mu 7,2 l, mi też tak około. Tylko czy ja kupię 6n2 za ok 11 tys ? Chyba raczej nie..
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

MiSiEk-GDA
To ładnie, ja za moje w kwietniu 2010 dałam 6600.
Ok, fajnie , napiszę do Niego.Dzięki za info.
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

panowie, zauważyłam ,że benzyna jest tańsza , czy ewentualnie taki silnik,ale z jaką pojemnością ? Ile takie coś pali ??
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: KondzioR. »

Już w granicach 11tyś można kupić w miarę fajne 6n2 .. po prostu czasem można trafić fajną okazję:) .
Ja tam i tak bym szukał 1.4TDI.. jest bardzo oszczędny... w mieście ok. 6/100 a byle jaka benzyna ok. 8/100 .. więc raczej dieselka bym szukał.
PozdraVWiam !
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

no ....to jest różnica w dodatku,ze benz nie jest tania.. :)
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""AniaM""]7,2l to chyba nie duzo .[/quote]

naprawde nie dużo 7,2 to moje polo z tym silnikiem benzyny pali
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

Nom, tzn chyba,że jeżdżę oszczędnie i ekonomicznie :)
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""AniaM""]Nom, tzn chyba,że jeżdżę oszczędnie i ekonomicznie :)[/quote]
to powiem ci że jakbym miał tak oszczędne autko jak ty to bym sie go w życiu nie pozbył bo przejechanie u ciebie 100 km to koszt 20 zł a jak kupisz sdi to w trasie i przy oszczędnej jeździe weźmie ci te swoje 4,5-5 X 6 ZŁ to masz 27 złotych więc sama pomyśl no chyba że twoje auto nie nadaje sie już do jazdy to wtedy tak trzeba zmienić ale to tylko moje zdanie
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

heh,nadaje ,nadaje, tylko chciałam coś zmienić, coś młodszego, bo one tylko będzie się starzeć,niestety, zacznie gnić coraz bardziej..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”