nie świeci się kontrolka od abs i poduszki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tomazzi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: tomazzi »

i kolejny temat z USTERKĄ !! ..a dział mówi konkretnie:

100 technicznych pytań do...
...czyli jak zrobić poszczególne rzeczy w swoim aucie. Nie rozmawiamy tu o usterkach.

może mnie ktoś oświecić o co chodzi?
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

przeciez czlowieku nie bede zakładał co chwile nowych Topicow skoro moge zadac pytanie w starym temacie i nie wiem po co sie czepiasz. Co do mojej usterki to jedno jest bardzo dziwne iz auto po odpaleniu moze chodzic ile chce i sie abs nie zapali dopiero po ruszeniu i w CZASIE WRZUCANIA drugiego biegu zapala mi sie ten nieszczesny abs. Strasznie to dziwne.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

[quote=""suhhar""]Co do mojej usterki to jedno jest bardzo dziwne iz auto po odpaleniu moze chodzic ile chce i sie abs nie zapali dopiero po ruszeniu i w CZASIE WRZUCANIA drugiego biegu zapala mi sie ten nieszczesny abs. Strasznie to dziwne.[/quote]

bo impulsy sa zczytywane jak bedzie sie kolo krecic. Wynika z tego ze kalos czujnik jest walniety i nie podaje impulsu. Odrazu zapali sie kontrolka od absu. czasami wystarczy Zdemontowac go i przeczyscic a czasami trzeba wymienic. nie jest drogi wiec wymien. Co i nnego jak odrazu by sie zapalila kontrolka abs po odpaleniu bo to by oznaczalo albo uszkodzenie w pompie albo przerwa w okablowaniu. Wszystko idzie sprawdzic na vagu( poszczegolne kola a nawet dzialanie pompy)

Jeszcz edodam bo kolega wczesniej pisal ze abs dziala od 6 km/h nieprawda bo od 7. NA stacji diagnostycznje jak badamy hamulce to przy predkosci kol 5km/h i wtedy absu sie nie sprawdza tylko jak lapia hamulce na poszczegolnych kolach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”