Na pewno nie dobrze by było pozostawić to tak, bo nie wiesz czy układy te są sprawne czy tylko kontrolki się przepaliły (w co wątpię) czy może ktoś przy tym dłubał wcześniej.
Są dwie opcje. Albo spaliły się akurat te żarówki, albo sprzedawca zrobił cię w konia.
Wypróbuj czy działa ABS, a już będziesz wiedział coś więcej.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
[quote="cage009"]ponoć od 97 roku w polo ABS był seryjnie montowany.[/quote]
Nie wydaje mi się. Przeglądając ogłoszenia rzadko które Polo ma ABS. Uchodzi on za rarytas, podobnie jak klima w 6N.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
Mialem podobna sytuacje.. okazalo sie ze niebylo podlaczone zlacze od kontrolki ABS.. po podlaczeniu swiecila sie caly czas.. walniety byl czujnik obrotku kol i domyslam sie ze koles od ktorego bralem auto chcial to zamaskowac.. ale poprzednicy maja racje zachamuj ostro przy 40tce i zobaczysz czy ABS Ci dziala..
ABS działa już przy prędkości 6 KM/h, więc nie trzeba się zbytnio rozpędzać...
Swoją drogą, aby nie trzeć gum, proponuję ABS sprawdzić na trawie lub żwirku a nie na asfalcie.
siemka a orientujecie sie jak wymontowac ten czujnik abs z przodu bo ostatnio sciagalem kola i tam bylo tyle rdzy ze masakra i nie wiem bo odkrecilem ta srube co trzyma czujnik ale bez szans zeby go wyjac bo zarosl rdza na amen nawet wd40 nie pomoglo
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Pytanko mam. Znajomy mi powiedział że najprościej sprawdzić czy jest ABS czy sprzedawca zrobił Cię w konia można tak, że trzeba zobaczyć jakie masz hamulce z przodu i z tyłu. Jeśli któreś z nich są bębnowe a nie tarczowe (tarczowe powinny być wszystkie) - to wtedy nie ma ABS bo na bębnowych nie ma takiej opcji. To prawda??
ja mam przy bebnach abs tzn czujniki sa tam na 100% wiec ci bzdur nagadał. 1276 to jest bład na mojej pompie nazywa sie on POMPA POZA WARTOSCIAMI GRANICZNYMI dla mnie to magia moze jest jakis magik co to rozszyfruje. Wspomne jeszcze bo moze to wazne ze mam przetarty taki przewodzik chyba podcisnieniowy co u mnie idzie pod egr-em i o niego sie przetarl ale nie w calosci tylko w polowie i go izolacja owinolem jak myslicie moze to byc przyczyna ? dodam ze ten przwodzik jest polaczony z innymi ktore ida od pompy hamulcowej do jakiegos czujnika na podszybiu. Jak zrobie zdjecie tego to wstawie. Panowie macie jakies pomysły co z tym zrobic ? dzisiaj postaram sie wymienic ten przewod chociaz nie wiem czy taki dostane. I pytanko czy trzebabedzie po wymianie tego przewodu kasowac bledy ?
-- Czw Cze 18, 2009 2:07 pm --
kurde nigdzie nie dostalem takiego przewodu wiec musialem go przeciac i posklejac ale narazie sie nic nie zmienilo wiec chyba trzeba skasowac blad tak ? czy moze to nie ma nic wspolnego z tym bledem co mi vag pokazuje.
-- Sob Cze 20, 2009 8:16 pm --
i co panowie nikt mi nie pomoze ? kurde bo juz sam nie wiem co z tym robic gdzie jechac z tym problemem ? kto zajmuje sie abs-em ?
-- Nie Cze 21, 2009 7:58 pm --
panowie pomozcie bo nie mam pojecia co z tym dalej robic :beg:
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
[quote="madmax"]I pytanko czy trzebabedzie po wymianie tego przewodu kasowac bledy ?
[/quote]
trzeba sam sie nie skasuje
po pierwsze trzba wyczyscic wszystkie czujniki bardzo dokladnie ale bez ich montazu,bo juz ich niezalozysz moga sie uszkodzic
u mnie bylo zwarcie w skrzynce z bezpiecznikami spalil sie przwod od abs i ciagle wyskauje bład pompy abs,
po drugie vag pokaze ktory czujnik uszkodzony wiec albo wyczyscic albo wymienic
skasowac bledy i zobaczyc czy usterka nadal wystepuje