całej trasy nie leciałem 180 ;P to raczej nie możliwe....
ale przez dłuższy czas było i 160 na liczniku
tym tematem chodziło mi raczej i potwierdzenie tego ze jednak podczas szybkiej jazdy/szybszej niż zwykle weźmie olej
tak to nigdy mi silnik nie podbierał oleju, zdarzały się dolewki sporadyczne pomiędzy wymianami
ale olej i tak wymieniam zawsze pomiędzy 9tys a 13tys, więcej nigdy na jednym oleju nie jeżdżę
jutro jadę w trasę, to zobaczę jak z tym poziomem będzie po powrocie (nawigacja nastawiona i więcej niż 135 nie będę jechał bo będą krzyki;P)
Teoretycznie po części odpowiedź już padła[quote="madmax"]Przy wysokich prędkościach przelotowych schodzi więcej oleju - to fakt[/quote] Ale praktyczną odpowiedź, popartą faktem, mam nadzieję, że udzielisz nam po podróży . Życzę szerokiej drogi..
[quote="_MATI_"]Wybacz mi bialy0666, źle Cię zrozumiałem.
Nie wiem co inni sądzą, ale wg mnie 1l przez 3700 to trochę za dużo. Ale jednak jestem w stanie siebie przekonać, że taki pobór oleju wziął się, właśnie jak piszesz, z jazdy po autostradzie z dużą prędkością i jest tylko sprawą jednorazową.[/quote]
po to jest forum aby się konsultować , ja też się przeraziłem jak AEF połkną prawie 0,7l na 1800 km ale dawałem po garach , a przy normalnej jeździe wcześniej prawie nic nie brał .
No to elegancko.
Przynajmniej, jako królik doświadczalny, udowodniłeś, że eksploatując Polóweczkę z benzyniakiem 1.6, przez dłuższy czas, max prędkość wynosi ok 130km/h. Oszczędzamy wtedy paliwo i olej .....
Pozdrawiam..