Silnik nie pali VW Polo 6N1 1.4 AEX

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

o
obywatel
Newbie
Newbie

Silnik nie pali VW Polo 6N1 1.4 AEX

Post autor: obywatel »

Witam
Mam wielki problem, wczoraj podczas normalnej jazdy (na parkingu) nagle zgasł mi silnik po czym nie można było go już odpalić. Wcześniej w czasie jazdy czasami silnik tracił moc oraz przy zwalnianiu na biegu podczas dojeżdżania do ostrego zakrętu gasł. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

pierwsze co bym wziął pod lupę to czujnik halla w aparacie zapłonowym, znajomy miał właśnie taki problem i to była wina czujnika halla. Sprawdź to.
Podepnij pod VAG i powinien być błąd czujnika halla.
Jeśli nie to to druga rzecz to pompa paliwa, może już klęka.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Atrax
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Atrax »

Ja stawiam jak kolega wyżej czujnik halla. Mój ojciec miał to samo... dojechał do skrzyżowania i ciach silnik zgasł... Co do pompy byłyby nieco inne objawy. :crazy:
Tak długo jak długo istnieją armie, każdy poważniejszy konflikt będzie prowadził do wojny. Pacyfizm, który nie przeciwstawia się aktywnie zbrojeniom, jest i w dalszym ciągu będzie bezsilny.
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Podobne objawy miałem przy awarii przepustnicy oraz jak mi cewka padła. Podpięcie się pod komputer pozwoli zlkoalizować awarię oraz uniknąć niepotrzebnych wydatków.
o
obywatel
Newbie
Newbie

Zapomniałem dodać ze raz udało mi się uruchomić samochód na "popych" podczas holowania, silnik pracował prawidłowo. Po przejechaniu 20-30 km znowu zgasł i nie mogę go uruchomić. Dziękuje za informacje prawdopodobnie po pracy podjadę z nim do serwisu na komputer...
Awatar użytkownika
tomazzi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: tomazzi »

czujnik hala, to samo miałem
o
obywatel
Newbie
Newbie

Dziękuje za pomoc, przyczyną awarii było wyrobione łożysko czujnika halla. Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”