to wez twardy drucik i zagnij go na koncu w taki sposob zeby mozna bylo wsadzic go bokiem (krotsza czesc powinna miec okolo 5mm dlugosci), wsuwasz do konca, przekrec i pociagnij. radio nie powinno byc przykrecone. jak lekko sie wysunie to mozesz wyciagnac juz lapkami do konca.
[quote=""axit""]oki a jak sprawa z montażem innego podejdzie bez problemu? Radio to Blaupunkt Monte Carlo Mp 26[/quote]
Nie powinno być żadnego problemu,montujesz kieszeń wkładasz i podłączasz radio i gra muzyka :blind: Radia i ich kieszenie są raczej uniwersalne:P
[quote=""ql89""][quote=""axit""]oki a jak sprawa z montażem innego podejdzie bez problemu? Radio to Blaupunkt Monte Carlo Mp 26[/quote]
Nie powinno być żadnego problemu,montujesz kieszeń wkładasz i podłączasz radio i gra muzyka :blind: Radia i ich kieszenie są raczej uniwersalne:P[/quote]
Monte carlo jest bez kieszeni ... , ale postaram sięje jakoś tam wsadzić.
już sobie poradziłeś,
takie bolce do tego można za śmieszne pieniądze kupić na allegro, wystarczy wpisać wyjmaki, albo klucze do demontażu radia.
Do grupy vag wyglądają mniej więcej tak:
[quote=""axit""]Radio to Blaupunkt Monte Carlo Mp 26[/quote]
Ja osatnio zamontowalem sobie Blaupunkta New Orleans MP58 - trafilo sie kupic okazyjnie ;]
Sprawdz jak masz kostke podlaczona, jak kabel, ktory idzie normalnie do stacyjki masz wpiety w akumulator, od razu jedz do elektryka, bo Ci sie aku rozladuje w 2 dni stania (wlasnie z tym bede walczyl u siebie).
No i oczywiscie sprawa samej kostki: jesli masz standardowa, niekombinowana pod poprzednie radio instalacje, to powinno wejsc od kopa, jak nie, to lipa - siostra ma w fabii 10-letniego blaupunkta i musiala przerabiac wtyczke, co wyszlo ok 150 zlociszy 2 lata temu.
Ja mam inny problem z radiem. Kupiłem jakiegoś tam panasonica z MP3 byle coś grało i tu się zaczął problem był kaseciak panasonic to wszystko było podtrzymanie pamięci kanałów, włączało się od kopa, włożyłem nowe i zonk radio się nie włącza ile się nakombinowałem a okazało się że bez włożonych kluczyków i włączonej stacyjki radio nie chodzi (nawet podtrzymania pamięci nie ma). Jak sobie z tym poradzić? Powiedzmy że radio działa do póki nie wyskoczy ten dzyndzel od kluczyka.
W kostce masz napięcie które jest po kluczyku i napięcie które jest cały czas poszukaj.Dalej z radia przewód od podtrzymania pamięci będzie chyba żółty i przewód zasilania czerwony połącz razem i podłącz oba do tego przewodu który ma napięcie cały czas proste. :clapping:
Jak nie możesz tego zrobić bo wtyk kostki ci pasuje to zrób tego krosa za kostką no i dobrze zaizoluj taśmą.
Przypuszczam że jak nowe radio to masz instrukcje tam to masz opisane .