Nowe radio problem elektryczny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
axit
Raczkujący
Raczkujący

Nowe radio problem elektryczny

Post autor: axit »

W instrukcji oblookałem jak mam to zrobić problem w tym że nie mam oryginalnych "kluczy", a kupować tylko po to żeby się pozbyć radia :roll: .

Czym można zastąpić oryginalne klucze - jakie wymiary mniej więcej powinny mieć te blaszki do wyciągnięcia radia?

BTW mam już następcę (zabrałem z poprzedniego autka) czy zeby zamontować w polo trzeba jakieś przejściówki / kieszenie?
Ostatnio zmieniony 19 cze 2009, 17:55 przez axit, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

ja wyjalem przy pomocy lopatek ktore byly dolaczone do nowego radia
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""suff""]ja wyjalem przy pomocy lopatek ktore byly dolaczone do nowego radia[/quote]

w "nowym " też tego nie ma
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

to wez twardy drucik i zagnij go na koncu w taki sposob zeby mozna bylo wsadzic go bokiem (krotsza czesc powinna miec okolo 5mm dlugosci), wsuwasz do konca, przekrec i pociagnij. radio nie powinno byc przykrecone. jak lekko sie wysunie to mozesz wyciagnac juz lapkami do konca.
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

oki a jak sprawa z montażem innego podejdzie bez problemu? Radio to Blaupunkt Monte Carlo Mp 26
Awatar użytkownika
ql89
Początkujący
Początkujący

Post autor: ql89 »

[quote=""axit""]oki a jak sprawa z montażem innego podejdzie bez problemu? Radio to Blaupunkt Monte Carlo Mp 26[/quote]
Nie powinno być żadnego problemu,montujesz kieszeń wkładasz i podłączasz radio i gra muzyka :blind: Radia i ich kieszenie są raczej uniwersalne:P
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""ql89""][quote=""axit""]oki a jak sprawa z montażem innego podejdzie bez problemu? Radio to Blaupunkt Monte Carlo Mp 26[/quote]
Nie powinno być żadnego problemu,montujesz kieszeń wkładasz i podłączasz radio i gra muzyka :blind: Radia i ich kieszenie są raczej uniwersalne:P[/quote]

Monte carlo jest bez kieszeni ... , ale postaram sięje jakoś tam wsadzić.
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

jedyne co to kostka w przypadku swojego radia musialem dokupic przejsciowke (mam radio JVC)
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Same złączki są plug&play więc problemu nie ma. Sugeruje tylko zakupić separator radiowy bo radyjko może słabo ściągać
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""sidewinder3""]Same złączki są plug&play więc problemu nie ma. Sugeruje tylko zakupić separator radiowy bo radyjko może słabo ściągać[/quote]

Donoszę ze radio wymontowałem :-D i "nowe" też już gra. Tylko czekam na antenę bo jak samochodzik przyjechał z giełdy to był bez bacika.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

już sobie poradziłeś,
takie bolce do tego można za śmieszne pieniądze kupić na allegro, wystarczy wpisać wyjmaki, albo klucze do demontażu radia.
Do grupy vag wyglądają mniej więcej tak:
Obrazek
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""axit""]Radio to Blaupunkt Monte Carlo Mp 26[/quote]
Ja osatnio zamontowalem sobie Blaupunkta New Orleans MP58 - trafilo sie kupic okazyjnie ;]
Sprawdz jak masz kostke podlaczona, jak kabel, ktory idzie normalnie do stacyjki masz wpiety w akumulator, od razu jedz do elektryka, bo Ci sie aku rozladuje w 2 dni stania (wlasnie z tym bede walczyl u siebie).
No i oczywiscie sprawa samej kostki: jesli masz standardowa, niekombinowana pod poprzednie radio instalacje, to powinno wejsc od kopa, jak nie, to lipa - siostra ma w fabii 10-letniego blaupunkta i musiala przerabiac wtyczke, co wyszlo ok 150 zlociszy 2 lata temu.
Awatar użytkownika
Khan34
Newbie
Newbie

Post autor: Khan34 »

Ja mam inny problem z radiem. Kupiłem jakiegoś tam panasonica z MP3 byle coś grało i tu się zaczął problem był kaseciak panasonic to wszystko było podtrzymanie pamięci kanałów, włączało się od kopa, włożyłem nowe i zonk radio się nie włącza ile się nakombinowałem a okazało się że bez włożonych kluczyków i włączonej stacyjki radio nie chodzi (nawet podtrzymania pamięci nie ma). Jak sobie z tym poradzić? Powiedzmy że radio działa do póki nie wyskoczy ten dzyndzel od kluczyka.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

W kostce masz napięcie które jest po kluczyku i napięcie które jest cały czas poszukaj.Dalej z radia przewód od podtrzymania pamięci będzie chyba żółty i przewód zasilania czerwony połącz razem i podłącz oba do tego przewodu który ma napięcie cały czas proste. :clapping:
Jak nie możesz tego zrobić bo wtyk kostki ci pasuje to zrób tego krosa za kostką no i dobrze zaizoluj taśmą.
Przypuszczam że jak nowe radio to masz instrukcje tam to masz opisane .
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”