nie oplaca sie miec coxialow z przodu w dodatku tak małych! i skrzynie jak cos od razu zestaw odseparowany 165 - hertz moim zdaniem dobre ale meczące gwizdki.
nie no, jasna sprawa ze 165mm w drzwi. Ale jednak chciałbym mieć coś co chociaż troche zastąpi tweeter.. więc tak myślałem nad takim czymś. Ale do skrzyni to jeszcze daleko, a moje voice krafty no porażka:/
nie oplaca sie coaxialow jak chcesz miec odseparowany - lepiej odloz pieniadze a tweetery od zestawy w slupek przymocujesz i tyle, nie wiem po co kombinowac w drzwi 165 jakies i do tego zamiast tweeterow dwudrozne w podszybie...
Witam już wcześniej pisałem ale teraz troszkę inna sprawa. Obecny zestaw to radio Sony CDX-GT24, z przodu Helix DB 62.1 a w półce Renkforce Blue Line BL-693 6-9cali 3-drożne współosiowe odseparowane moc rms 80W, ostatnio zakupiony wzmacniacz Ground Zero GZRA 4200 4 Ω: 4 x 70 W RMS, 2 Ω: 4 x 95 W RMS, 4 Ω: 2 x 160 W RMS.
Teraz pytanie czy dokupić na tył w drzwi jakieś Coaxialne w cenie do 170zł (nowe/używki) jak tak to jakie?
Czy lepiej wsadzić na tył Helixy 62.1 i do przodu wsadzić jakiś lepszy komplet? Tylko czy beędzie to dawało efekt z tyłu odseparowany? Cena do 300zł (nowe/używka)
Co sądzicie o Helixach e 136. Chciałem wspomnieć że troszkę drażnią mnie tweetery w tych Helixach 62.1 za bardzo piszczą czasami.
Dzięki za propozycje prosiłbym o kilka propozycji.
[quote=""Primo""]Witam już wcześniej pisałem ale teraz troszkę inna sprawa. Obecny zestaw to radio Sony CDX-GT24, z przodu Helix DB 62.1 a w półce Renkforce Blue Line BL-693 6-9cali 3-drożne współosiowe odseparowane moc rms 80W, ostatnio zakupiony wzmacniacz Ground Zero GZRA 4200 4 Ω: 4 x 70 W RMS, 2 Ω: 4 x 95 W RMS, 4 Ω: 2 x 160 W RMS.
Teraz pytanie czy dokupić na tył w drzwi jakieś Coaxialne w cenie do 170zł (nowe/używki) jak tak to jakie?
Czy lepiej wsadzić na tył Helixy 62.1 i do przodu wsadzić jakiś lepszy komplet? Tylko czy beędzie to dawało efekt z tyłu odseparowany? Cena do 300zł (nowe/używka)
Co sądzicie o Helixach e 136. Chciałem wspomnieć że troszkę drażnią mnie tweetery w tych Helixach 62.1 za bardzo piszczą czasami.
Dzięki za propozycje prosiłbym o kilka propozycji.[/quote]
Chopie po pierwsze nie ma czegoś takiego jak 3-drożne współosiowe odseparowane głośniki.Po drugie zamontuj te helixy do przodu ,wygłusz drzwi,daj do bagaja skrzynkę basową a te wynalazki z tyłu na allegro.
IT MDS-08 w zamkniętej skrzyni, dziękuję dobranoc.
Żejbijele sobie odpuść, a jeżeli już chcesz coś z tych podanych to wybierz najmniejszy bo z tego wzmaka nie będzie kontroli nad basem.
Panowie zastanawiam sie nad zakupem glosnikow w boczki, widze glownie polecacie Hertz lub Helix, poki co chce podpiac je pod samo radio. koszt ok300zl, mozecie podac mi konkretny model jaki sami sobie byscie kupili?
dzieki:)
[quote=""daro87""]Panowie zastanawiam sie nad zakupem glosnikow w boczki, widze glownie polecacie Hertz lub Helix, poki co chce podpiac je pod samo radio. koszt ok300zl, mozecie podac mi konkretny model jaki sami sobie byscie kupili?
dzieki:)[/quote]
Z ciekawości kupiłbym dziś takie