Inna sprawa, że nawet do wielopunktu (nie wiem, może nie wszystkich) można założyć najprostszą instalację mieszalnikową. Starszy w Megane miał właśnie mieszalnikowe BRC a silnik 1.6 wielopunkt i chodziło to na prawdę bezobsługowo przez ponad 100.000km, zmierzony na hamowni spadek mocy był z 92KM/135Nm na 84KM/130Nm czyli nie tak dużo, a w praktyce prawie nieodczuwalne bo różnica zaczynała się dopiero grubo ponad 4000rpm
Fakt mozna, ale jak zakładałem swoją właśnie do AEE goście w zakładzie mówli, że tylko sekwencja tu da rade bo zwykłabędzie strzelać a koszt przeróbek na aluminiowe doloty będzie za duży. Ostatecznie byłoby około 400 zł taniej więc nawet sie nie zastanawiałem. Wybrałem sekwencje
:hello:
Założyłem Staga 300 plus za 2500 zł.
Wszystko śmiga aż miło a nawet mam wrażenie że silnik jakby mocniejszy
Polecam http://www.autogaz.siewierz.pl. Rzetelność i pełen profesjonalizm.
PozDrawiaM
panowie mam pytanie otoz ostatnio przy cylku mieszanym (50/50) wyszlo mi spalanie 12.5 litra na 100km.. po miescie wychodzi kolo 14 litrow.. czy to troche nie za duzo?
I gen- jest to pojazdów gaźnikowych, śruba zamiast silnika krokowego, brak elektroniki. I gen można użyć do samochodów z wtryskiem.
II gen- do pojazdów z mono wtryskiem(jednopunktowym). posiada sterownie dawkom gazu za pomocą silnika krokowego który jest sterowany przez np. stag 100
IV gen- silnik z wielopunktowym.
ty masz jaki silnik?? dobrze sie nie znam na oznaczeniach silników