Hej,
dzięki za pomoc. Czy ten czujnik ma jakieś zastosowanie funkcjonalne które mógłbym dodać do auta ? Mój pojazd posiada fabryczny centralny zamek (jednakże bez pilota choć nad tym już pracuje). Fajnie by było gdyby szło zastosować ten czujnik do uruchamiania lampki wnętrza w pojeździe gdy ktoś siedzi w środku a auto jest wyłączone.
Sprawdziłem i ten fragment wiązki pochodzi z dachu gdyż jedna z wtyczek rozstawem pasuje do lampki wnętrza.
Co do sprzedaży: zastanowię się jak zamontuje climatronic - aktualnie brakuje mi materiałów (schematów) by to uczynić. Generalnie mam nierozwikłane dwie kwestie: do czego podłączyć (i jaki będzie schemat kabelków) dwóch grubych wiązek kabli które przychodzą do nagrzewnicy (są na niej zaczepione). Dodatkowo (dostałem kompletną wiązkę klimatronica) nie wiem gdzie wpiąć ten czujnik (czujnik nasłonecznienia - ten z lewej): czy jest już gdzieś na niego miejsce pod kokpitem (tak jak na czujnik temperatury przy zderzaku). Podłączyłem na sucho wszystkie wiązki i brakuje mi na niego miejsca;-)
vwkas18: czujnik nasłonecznienia jest na powyższym zdjęciu po lewej stronie.
Co do czujników to dostałem jeszcze czujnik nasłonecznienia z przekaźnikiem, ale wszyscy na forum lupo chcą mnie przekonać że nie da się tego u mnie zamontować;-)