Mam pytanie odnośnie mojego radia model to Alpine CDE-9874RB mam z nim taki problem że wyłącza mi się w czasie jazdy niekiedy tak jakby się resetowało wyłącza się i odrazu włącza (zachowuje ustawienia) a nie kiedy się wyłączy na powiedzmy 10min i wtedy po włączeniu jest totalny reset wszystkiego jak powiedzmy słuchałem CD przed wyłączeniem to włącza się na nowo z trzeszczącym radiem i 0 ustawień basu, skrzyni itp nie wiem w czym szukać problemu czy to może być kabel jakiś który idzie do kostki czy to może być tylko i wyłącznie wina radia może ktoś miał podobny problem jak będzie ktoś w stanie proszę o pomoc
Witam kolegów i koleżanki taki oto problem, radio jakie posiadam Peekton PKM-900 coś takiego, od pewnego czasu radio mi się zawiesza, wyłącza. Ale tylko podczas np. gdy radio jest wyłączone przeze mnie lub np. podczas podstoju i słuchania go. Np. jade autem i nie wyłączy sie, nic się nie dzieje, a jak zgasze motor, zostawiam auto w garażu, po jakimś czasie wyłączy sie radio i nie da się go włączyć, musze je resetować takim przyciskiem. Dziś polerowałem auto i jak wiadomo radio włączyłem, i słuchałem płyt i w pewnym momencie radio się wyłączyło... Zresetowałem i chodziło, nie przeszkadzało by mi to gdyby nie fakt, że po zresetowaniu radia musze od nowa ustawiać radia wszystkie, ustawiać moc basu w radiu, no troche pieprzenia sie. Podczas jazdy nigdy się nie wyłączyło, tylko gdy jest na postoju dłużej niż 1-2 minuty może więcej. Sprawdzałem kable i łączą jak powinny, poza tym fakt, że jak stoi się samochodem to wtedy nie łączy znaczy, że winne albo radio, albo zasilanie, ma ktoś jakieś pomysły ? Zaznacze fakt, że dzieje się tak od pewnego czasu, chyba z miesiąc.
Wiec po mojemu to jest tak,Jak jedziesz autem to radio zasilane jest z alternatora wiec pewnie napięcie jest cały czas bez zmienne i prawidłowe.Natomiast jak stoisz radio zasilane jest bezpośrednio z akumulatora.
Wiec podejrzewam,ze mogą występować spadki napięcia z rożnych przyczyn:Akumulator,zaśniedziałe klemy,Niski poziom płynu w akumulatorze, luzy na zaciskach kabli. Musisz posprawdzać te rzeczy.Jeśli dzieje się tak z innych przyczyn nie mam pomysłu.
Pozdrowka :buba:
może jest jakieś zabezpieczenie przed rozładowaniem aku , lub radio jest wpięte pod zasilanie które zanika po wyłączeniu silnika lub samo potrzymanie napięcia w radiu .sprawdź czy masz zasilanie jak się wyłączy .
Witam,mam nastepujacy problem. Zamontowałem sprzet CA i grało to przez pare dni normalnie,nie było katowanie.Po paru dniach gdy włączyłem radio głosniki z przodu zaczeły grac,wzmak sie wlączyl a ze skrzyni dobiegały piski i szumy, dzieje sie to nie zaleznie od tego czy sinik jest wlaczony czy wyłączony.dodam ze ten sam sprzet gral w moim poprzednim aucie i nie było takiego czegos. Zasilanie lewa strona a RCA(nowy) i wzbudzenie prawą ,masa do pretu gdzie jest koło zapasowe. Prosze o jakies rady
sprawdziłem kable wszystkie od rca po wzbudzenie , kable od skrzyni do wznacniacza. nawet przekładałem na inne kanały kable RCA i dalej byl pisk . Moze to byc spowodowane złymi ustawieniami wznacniacza ? Wzmak TP 450
rozumiem, masz możliwość zmiany ustawienia filtrów ? może one "szwankują" ? albo podłączenia czegoś innego niż skrzynia ? na jakich ustawieniach jest wzmacniacz ?
Tak sa ustawienia filtrow to takie pokretła i do tego ustawienia np flat i cos jeszcze i do tego bass bost.Bawiłem sie tymi ustawieniami filtrow i przełacznikami i problem ustał i nawet głosnik ze skrzyni zacza lepiej grac . Ale co dziwne jak mialem ten sprzet w fordzie escorcie mk 7 to grało normalnie a w polo piszczało. dopiero przestało jak poprzekrecalem ustawienia
Witam zakupiłem niedawno takie radyjko i mam parę pytań :
1. Wie ktoś jak wgrać polskiego lektora do nawigacji Garmin w tym radyjku . Lektor niby jest ale go nie słychać jak przełączę np na: Angielski wszystko gra tak więc stawiam że polski jest walnięty.
2. Nagrałem na DVD parę teledysków z rozszerzeniem MPEG oraz DVIX wszystko gra elegancko ale jak już wrzucę na USB to w ogóle teledysków nie widzi :/ muzyka mp3 normalnie jest odtwarzana z USB
3. Problem mam ze zdjęciami wgrałem na DVD i USB różne zdjęcia jpg o rożnej rozdzielczości i na żadnym nośniku radio nie widzi zdjęć
Witam, niedawno zakupiłem proste radio Shark 2000. Po podłączeniu słychać szumy oraz ledwie wyłapuje stacjeFM.
Natomiast muzyka z karty czy pendrive'a działa czysto, czyli głosniki raczej odpadają. Jest to drugi egzemplarz, który sprawdzam, pierwszy oddałem spowrotem do marketu ale znów jest to samo. Dzięki za rady. Piotr.
[quote=""piotr84""]Witam, niedawno zakupiłem proste radio Shark 2000. Po podłączeniu słychać szumy oraz ledwie wyłapuje stacjeFM.
Natomiast muzyka z karty czy pendrive'a działa czysto, czyli głosniki raczej odpadają. Jest to drugi egzemplarz, który sprawdzam, pierwszy oddałem spowrotem do marketu ale znów jest to samo. Dzięki za rady. Piotr.[/quote]