a no to źle coś przeczytałem kiedyś bo ciągle myślałem że on ma 3f. A więc włożenie do PY eatona to poprostu wymiana G na eatona?? A jak jest z żywotnością eatona bo słyszałem że są to kompresory praktycznie nie do zajechania?? Bo o G słyszałem dużo złego
Moje 3f leci spokojnie 170km/h. na maksa nie sprawdzałem ile bo nie ma warunków Więc kompresor jest mi zbędny chyba że co miesiąc zmieniał bym przegóby :amen:
na g40 forum ktos ma/mial 3f z kompresorem i pozytywnie sie o tym wypowiadal, tylko sek w tym, ze nie wiadomo czy nadal tym jezdzi, chwilowo sluch o tym 'rumaku' zaginal, trzeba by bylo ogarnac kto to byl i zagadac
Ja mam taki problem, przy wosokich obrotach piszczy mi jakiś pasek, i jest to coś odpowiedzialne za kompresor bo nie ma takiego ciśnienia doładowania jak powinno być bo nawet do 0.5 nie dochodzi. Co to może być i co z tym zrobić. Silnik z G40 oczywiście.
luzujesz kluczem 19 nakrętkę od strony pasków, luzujesz dużym imbusem na górze kompresora od strony kolektora śrubę, i jedną 13 na kolanie z kompresora do łapy. Ciągniesz G do przodu i w górę, kontrujesz, zaciągasz śruby.