No to pocieszenie jak może bitgum jeszcze pękać. Zatem tam gdzie położyłem bitguma pokryje go masą uszczelniającą z boola, na drugi raz będę wiedział, żeby od wewnątrz tą masą konserwować a na zewnątrz: bitgunem, bollem itp.
Miałem zamiar takie maty kupić
http://allegro.pl/boll-mata-wygluszajac ... 62982.html
(sama guma samo-przylepna). Ale jednak mnie przekonaliście i nie będę szalał. Tymi matami chciałem po prostu przykryć tego bitguma bo za estetycznie to nie wygląda, ale nie ma co szaleć i tak to będzie przykryte dywanem i nic nie będzie widać, jedynie w mojej świadomości to będzie. Widziałem w paru postach, że ludzie stosują te maty ale jednak sobie je odpuszczę a kasa zawsze na coś innego można przeznaczyć.
Oryginalne filce wyprałem(wylałem na nie wanisza i karcherem, oczywiście dobrze wysuszyłem). Też mam z przodu w jednym kawałku filc i na tym filcu jest gruba guma z emblematem VW, natomiast z tyłu jest sam filc taki jak na zdjęciu, które wcześniej umieściłem. Dodam jeszcze, że dziś czyściłem drugi raz dywan waniszem.
P.S. tak odnośnie tej wilgoci, to tak myślę, że fabrycznie umieszczali na blache filc a dopiero na niego gumę i te otwory technologiczne miały chyba pełnić m.in. funkcję wentylacji. Gdzieś czytałem, że każdy samochód jest umieszczany w wannie z wodą i farbą i podłączany jest prąd i ładunki elektrostatyczne przylegają do auta i niby się tak kolor daje albo cynkuje, już nie pamiętam o co to chodziło. Następnie przez te otwory wtryskiwany był wosk na podłogę i w późniejszych konserwacjach miały te otwory się przydać. Ale chyba też te otwory zostawili aby pełniły funkcję wentylacji. Także tak do końca nie wiem czy dobre jest zatykanie szczelnie tak tych otworów. Jakby nie było, byłem chyba pierwszą osobą, która ściągała całą podłogę wraz z wygłuszeniem i po 13 latach jeden otwór tech pęknięty i 1% rdzy, ale ten jeden procent to też tak nie do końca, bo w samochodzie była robiona blokada skrzyni i jak wiercili to nie posprzątali opiłków metalu i one były odpowiedzialne za nalot rudej w okolicy plastiku od nadmuchu.
Jeszcze jedno słowo

jednak lepiej nie stosować tych mat przylepnych bo one przylegają do blachy co umożliwia jej przewiew. A tak to w lato mogę znowu podłogę zdjąć i przewietrzyć blachę:)