WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Dante666
Newbie
Newbie

Post autor: Dante666 »

Gaary polecasz mniejsze głośniki 20 i 25 z tego co widzę i dwa razy wymieniono Kenwooda jako wzmak więc pewnie coś w tym jest tylko czy te suby są sprawdzone,nigdy nie słyszałem o takich producentach w sensie nie obili mi się o uszy w żaden sposób .
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Tomku to nie dobrze :) Suby są jak najbardziej sprawdzone, także możesz spokojnie kupować
D
Dante666
Newbie
Newbie

i zdecydowanie lepiej nastawić się na 8 i 10" niż 12 "??
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""Dante666""]i zdecydowanie lepiej nastawić się na 8 i 10" niż 12 "??[/quote]

Chyba tak,nieco lepiej wypadaja 25 cm suby
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

12" trzeba dobrze napędzić a tym samym koszta rosną. Pomyśl o MDS-08 bo to całkiem udana konstrukcja. Ja mam i chwalę. Mógłby zejść trochę niżej ale nie narzekam.
Obrazek
D
Dante666
Newbie
Newbie

jeżeli faktycznie ten MDS jest dobry polecenia to czy lepiej wypada skrzynia zakmkięta czy z BR ?
tutaj jakieś aukcje z tym głośnikiem:
BR - http://allegro.pl/intertechnik-mds-08-w ... 51798.html
zamknięta skrzynia - http://allegro.pl/intertechnik-mds-08-m ... 59225.html

i wtedy również do tego wymienione wcześniej wzmaki Kenwooda dadzą temu radę w zupełności??
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Do metalu (szybka stopa, solo na bębnach) lepsza będzie zamknięta skrzynia. Zagra precyzyjniej ale nie zejdzie tak nisko jak BR co moim zdaniem nie jest potrzebne do tego typu muzyki.
U mnie w zamkniętej, nieregularnej skrzyni ok. 12,7 litra jest MDS-08 i napędza go Kenwood KAC-626 http://amp-performance.de/620-Kenwood-KAC-626.html
Całość daje radę. W stosunku do samego przodu scena podniosła się, gra bardziej dołem. Czasem jak mam ochotę to widzę trzęsące się lusterka ;)

Jeszcze jedno - polecam sprzedawcę z Mławy. Sam od nich kupowałem i człowiek jest dobrze zorientowany w temacie.
Obrazek
p
polo_rabbit
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polo_rabbit »

Witam dołączam się do tematu,tak jak już wcześniej pisałem jakie głośniki mam kupić w podszybie do 6N.A więc kupiłem Mac Audio Pro Flat 10.2 w podszybie ponieważ nie mam boczków z miejscem na głośniki i powiem szczerze że te głośniki grają dobrze byłem zdziwiony tym że te głośniki dają radę.Audiofilem nie jestem.A teraz chciałem się zapytać czy do tego mogę smiało podłączyć tubę żeby dodać trochę basu?I czy żeby podłączyć tubę muszę mieć wzmacniacz czy mogę pod samo radio?Radio mam takie: JVC KD-G321.Czekam na odpowiedzi i porady.Pozdrawiam :D
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""polo_rabbit""] czy żeby podłączyć tubę muszę mieć wzmacniacz czy mogę pod samo radio?Radio mam takie: JVC KD-G321.Czekam na odpowiedzi i porady.Pozdrawiam[/quote]

Tak ,do skrzyni basowej musi być wzmacniacz,samo radio nawet najlepsze nie "uciągnie" głosnika basowego.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
Matas
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Matas »

Cześć wszystkim,

Zastanawiam się nad zmianą dotychczasowych obleśnych głośników na tylnej półce. Chciałbym rozsądny sprzęt za rozsądną cenę. Na początku mówię że nie jestem fanem posiadania w bagażniku skrzyni wraz z wzmacniaczem gdyż często muszę wozić sprzęt informatyczny.

Czy możecie mi pomóc z moim problemem :?: Zwracam się z tą prośbą do członków forum gdyż ja nie znam się kompletnie na car audio.

Nie ukrywam że lubię mocny basik ale również jakość dźwięku też jest dla mnie ważna podczas podróży.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2011, 20:31 przez Matas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Życie to test w którym liczy się każdy gest ..."

viewtopic.php?f=77&t=34449&start=0 <--- MeineWagen
A
Anonymous

Matas
gdzieś coś kiedyś widziałem subwoofer od pioneera w koło zapasowe- nie zajmuje miejsca a jako tako chyba gra- ktoś z forum to miał/ma u siebie :grin:
Awatar użytkownika
Matas
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""damianese""]Matas
gdzieś coś kiedyś widziałem subwoofer od pioneera w koło zapasowe- nie zajmuje miejsca a jako tako chyba gra- ktoś z forum to miał/ma u siebie :grin:[/quote]

damianese tylko później co z kołem zapasowym :?: i jaka jakość dźwięku będzie gdy to będzie zakryte :?:

Nie ukrywam że czułbym się bezpieczniej gdybym miał jednak zapasówkę w podróży. Gdybym np. mam wyjazd do Warszawy i w centrum miasta łapie "gumę" i mam tzw. "lipton". A jak mam tracić podczas wyjazdu dodatkowy cash za wizytę w zakładzie wulkanizacyjnym to powiem że mi się to nie uśmiecha. Dodam że do Wawy mam porządny kawałek ;-)

A
Anonymous

Awatar użytkownika
Matas
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""wrotek_poz""]no to zabudowa w nadkolu
coś jak http://allegro.pl/zabudowa-do-bagaznika ... 88556.html[/quote]

To ciekawa opcja :grin: Tylko dodatkowy koszt będę miał podczas wymiany półki. Nie chciałbym aby dziury po pseudo głośnikach ujawniały co mam w bagażniku. Może kiedyś jak fundusze pozwolą to zastanowię się nad dodatkowymi głośnikami według propozycji Wrotka a jak na razie chcę tylko wstawić coś w miejsce tej tandety co teraz posiadam. Znajomy coś wspominał mi kiedyś o sprzęcie Boshmanna ale nic mi to nie mówi. Mam stację nadawczą Pioneer i tak myślałem że może wziąć do kompletu też głośniki tej firmy.

A
Anonymous

Mateusz a masz miejsce w drzwiach na głośniki ? Półkę idzie kupić za 50zł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”