Koledzy pomozcie . Potrzbuje schematow podlaczenia przekaznikow od elektrycznych szyb podlaczenia wiazki itp rodzaje przekaznikow pod silniczki 12 pinowe. Przetrzepalem caly net I nic znalezc nie moge . Moze ktOs ma z was takie schemaciki
Masz moze foto, albo jakis link do tych silniczkow jak to wyglada? Moze numery silniczkow?
Pewnie domykanie chcesz:) Ale ogolnie plytki sterujace w tych silniczkach sa wadliwe, lecz nie wszystkie i chcialbym luknac co tam wsadzasz:)
A schemat cos gdzies powinno sie znalesc, ale nie wiem czy 12pin od polo mam. Od izy 99-02 to mam i chyba powinno podejsc do polo;)
kurcze no nie mam aktualnie zadnych info o tych silnikach.... Domykanie to tam nie jest wazne wazne by to dzialalo w gore i w dol na ori wizace i przelacznikach Mam doslownie wysztko mechanizmy boczki przelaczniki wiazki i modol komfortu nawet . Kolego jak bys mogl podeslac ten schemacik moze ibiza 6k2 miec to samo bez kitu
daj maila to Ci skany przesle i sobie podlaczysz te szyby:)
Troche inny ten schemat niz w ibizie, ale widac ze blizniaki:)
Mam od polo schemat na silniczki 12pin ale tylko szyby przod:(
Czemu etka podaje mi tylko jeden rodzaj silniczka podnoszenia szyby?? Przyciski tez podaj jeden rodzaj:/
To te 12pinowe w gti wychodzily czy jak? Mozesz mnie oswiecic jak to wyglada z tymi 12to pinowymi? Czy to standard 12pin, czy lepsza wersja?
ty no polo tylko przod szyby w pradzie mialo. GTI czy zwykle wszystike maja 12 pinow. 6n tylko maja 4 piny ale tam to proscizna. Jeden rodzaj bo czy 3d czy 5d to ten sam silniczek.
Poszło na maila. Troche ciezko odczytac kolory przewodow, ale jak masz wtyczki itd to obie poradzisz. Oznaczenia kolorow po angielsku sa. Standard skrotowy opis koloru przewodu.
Tylko przod byl w pradzie hmm a mialem kiedys od 6n2 tylne prowadnice z silniczkami ele... Chyba ze moze tamten wlasciciel cos wymodzil i je dokladal.
Pytanko o przyciski opuszczania/podnoszenia w drzwiach kierowcy. Ciezko je dorwac i po ile chodza??
Pierwsze podejscie do szyb zrobione. Wszystko zamontowane zrobiona instalka na przekazniki no ale niestety nei dalo rady tego ogarnac i nie dziala tak jak powinno.
Ten schemat co Ci przeslalem jest oryginalny od elektrycznych szyb 6N2. Oryginalnie nie ma zadnych przekaznikow od szyb, bo one sa w silniczkach szyb;)
po blizszym przyjzeniu sie tez to stwierdzam, Jak zwykle ja dzialam pod gore i robie wszystko po swojemu no ale z tym mi nie wyszlo. Spróbuje ogarnąć to jak jest na schematach zobaczymy co z tego wyjdzie
Jakby coś było nie jasne to pytaj.
Na przekaźniku udało by Ci sie to ogarnąć, gdybyś miał silniczek 2 pinowy. Te 12to ze sterowaniem ma wbudowany przekaznik i ciezki temat. W ibizach przerabiam te silniczki bo padają jak muchy, tzn. plytka sterujaca to newralgiczny punkt i robie je na 2 piny.
Jak podlaczcysz wsio, bo masz wtyczki itd to ja pokusi bym sie o domykanie szyb:) Tylko musisz miec przewody elektryczne przy zamku. Jak zamkniesz/otworzysz z kluczyka to info na sterownik szyb musi poleciec zeby szyby sie domknely;)
Witam. W swoim 6n2 mam podlaczenie 2 pin ale zakupiłem mechanizm 12 pin bo tego pasujacego nie moglem nigdzie znalezc z dwoma. Czy jest mozliwosc podlaczenia tylko plus i minus w 12 pin? prosze o pomoc koledzy
wiem ze odkopuje temat, ale też potrzebuje schematu e. szyb polo 6n2, 12 pin silnik, wiązki i przełączniki mam, tylko schemat co gdzie wpiąć, gdyby ktoś gdzieś taki znalazł bardzo proszę, voltosg@op.pl, pozdr