[6n2] Nakładka na próg

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany

[6n2] Nakładka na próg

Post autor: tomsson »

Witam

Ostatnio przez własną głupotę uszkodziłem sobie próg w polówce, spadła mi z lewarka.

http://imageshack.us/g/823/sdc16645z.jpg/

W związku z tym pomyślałem o tym aby to jakoś zakamuflować. W zakładzie blacharsko-lakierniczym wycenili to na 350 zł :rotfl:

Wpadłem na pomysł, że może są jakieś nakładki na progi, które można na to założyć? Zależy mi, żeby to nie były jakieś ala tuningowe progi, ale zwykłe zbliżone do oryginału.

Macie jakieś propozycje?

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote=""tomsson""] W zakładzie blacharsko-lakierniczym wycenili to na 350 zł :rotfl: [/quote]
a kupno progów i ich malowanie to będzie za darmo?
Ja mam progi które wyglądają praktycznie jak ori tylko 2-3cm niższe, zajrzyj w temat
shaolin1 to oczym mówisz w 6n2 to nie żadne nakładki tylko taka konstrukcja progu w 16v/gti/tdi, 8v mają mniejsze jak w 6n
Awatar użytkownika
tomsson

http://img143.imageshack.us/img143/2098 ... 111912.jpg

shaolin1 o czymś takim pisałeś?

Widzę, że nie ma tutaj nacięcia w progu przy przednich drzwiach czyli chyba jest jakaś nakładka?

Borek, śmieszne jest dla mnie dawanie tylu pieniędzy za taką wgniotke. Nie dyskutuje tu o tym czy faktycznie tyle kosztuje naprawa.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

[quote=""Borek""][a kupno progów i ich malowanie to będzie za darmo?
Ja mam progi które wyglądają praktycznie jak ori tylko 2-3cm niższe, zajrzyj w temat
shaolin1 to oczym mówisz w 6n2 to nie żadne nakładki tylko taka konstrukcja progu w 16v/gti/tdi, 8v mają mniejsze jak w 6n[/quote]

Borek, nieprawda, w 6n2 szerokie progi były i w 1.0 i 1.4 8v

Turzol w jednym z postów na forum wyjaśnił to dokładnie, pozwolę sobie zacytować :

[quote=""turzol""]Rozwieje wątpliwości jeśli chodzi o progi w 6N2, bo widze ze zaczynają się jakieś dziwne teorie mnożyć na ten temat.To czy dany egzemplarz wychodził z fabryki z wąskimi czy też szerokimi programi zależało tylko i wyłącznie od rozmiaru zamówionego zestawu felg.13'' - wąskie progi14'' i więcej - szerokie progiTo samo potwierdza, z reszta ETKA w której jest rozgraniczenie na rodzaj zastosowanych felg[/quote]
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Ups, dobrze wiedzieć bom w innym przeświadczeniu żył :oki:
Awatar użytkownika
ThundeR

Post autor: ThundeR »

[quote=""tomsson""]W zakładzie blacharsko-lakierniczym wycenili to na 350 zł :rotfl: [/quote]

lepiej zrób to bo te nakładki wyjdą Cię drożej.
zakup allegrowskich szitów to ok 100-150PLN + lakierowanie 200-300PLN + montaż i masz ok 500PLN.
a jakbyś chciał kupić ori progi to te tańsze kosztują 650PLN a droższe 1000PLN, więc się zastanów co wyjdzie cię taniej
Awatar użytkownika
tomsson

[quote=""ThundeR""]
lepiej zrób to bo te nakładki wyjdą Cię drożej.
zakup allegrowskich szitów to ok 100-150PLN + lakierowanie 200-300PLN + montaż i masz ok 500PLN.
a jakbyś chciał kupić ori progi to te tańsze kosztują 650PLN a droższe 1000PLN, więc się zastanów co wyjdzie cię taniej[/quote]

To nie jest jakaś straszna wgniota, żeby od razu za takie pieniądze to robić (to jest dla mnie duża suma, bo moja wypłata to średnio 500 zł).

Lakierowanie 200-300 zł? Polakierować to można samemu, czy to jest cena przy właśnie samodzielnym malowaniu?

Montaż też za darmo bo własnoręcznie.
Pozdrawiam
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

na bank ci to ktoś wyciągnie w miarę i nie za takie pieniądze
Awatar użytkownika
ThundeR

Post autor: ThundeR »

[quote=""tomsson""]Lakierowanie 200-300 zł? Polakierować to można samemu, czy to jest cena przy właśnie samodzielnym malowaniu?[/quote]

nie no cena za polakierowanie w zakładzie lakierniczym. aby samemu polakierować trzeba i tak kompresor z dużą butlą, porządny pistolet i trochę umiejętności żeby tego nie spieprzyć. a malowanie sprejami od razu się odpuścić bo z tego nic dobrego nie będzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”