W związku z tym pomyślałem o tym aby to jakoś zakamuflować. W zakładzie blacharsko-lakierniczym wycenili to na 350 zł :rotfl:
Wpadłem na pomysł, że może są jakieś nakładki na progi, które można na to założyć? Zależy mi, żeby to nie były jakieś ala tuningowe progi, ale zwykłe zbliżone do oryginału.
[quote=""tomsson""] W zakładzie blacharsko-lakierniczym wycenili to na 350 zł :rotfl: [/quote]
a kupno progów i ich malowanie to będzie za darmo?
Ja mam progi które wyglądają praktycznie jak ori tylko 2-3cm niższe, zajrzyj w temat shaolin1 to oczym mówisz w 6n2 to nie żadne nakładki tylko taka konstrukcja progu w 16v/gti/tdi, 8v mają mniejsze jak w 6n
[quote=""Borek""][a kupno progów i ich malowanie to będzie za darmo?
Ja mam progi które wyglądają praktycznie jak ori tylko 2-3cm niższe, zajrzyj w temat shaolin1 to oczym mówisz w 6n2 to nie żadne nakładki tylko taka konstrukcja progu w 16v/gti/tdi, 8v mają mniejsze jak w 6n[/quote]
Borek, nieprawda, w 6n2 szerokie progi były i w 1.0 i 1.4 8v
Turzol w jednym z postów na forum wyjaśnił to dokładnie, pozwolę sobie zacytować :
[quote=""turzol""]Rozwieje wątpliwości jeśli chodzi o progi w 6N2, bo widze ze zaczynają się jakieś dziwne teorie mnożyć na ten temat.To czy dany egzemplarz wychodził z fabryki z wąskimi czy też szerokimi programi zależało tylko i wyłącznie od rozmiaru zamówionego zestawu felg.13'' - wąskie progi14'' i więcej - szerokie progiTo samo potwierdza, z reszta ETKA w której jest rozgraniczenie na rodzaj zastosowanych felg[/quote]
[quote=""tomsson""]W zakładzie blacharsko-lakierniczym wycenili to na 350 zł :rotfl: [/quote]
lepiej zrób to bo te nakładki wyjdą Cię drożej.
zakup allegrowskich szitów to ok 100-150PLN + lakierowanie 200-300PLN + montaż i masz ok 500PLN.
a jakbyś chciał kupić ori progi to te tańsze kosztują 650PLN a droższe 1000PLN, więc się zastanów co wyjdzie cię taniej
[quote=""ThundeR""]
lepiej zrób to bo te nakładki wyjdą Cię drożej.
zakup allegrowskich szitów to ok 100-150PLN + lakierowanie 200-300PLN + montaż i masz ok 500PLN.
a jakbyś chciał kupić ori progi to te tańsze kosztują 650PLN a droższe 1000PLN, więc się zastanów co wyjdzie cię taniej[/quote]
To nie jest jakaś straszna wgniota, żeby od razu za takie pieniądze to robić (to jest dla mnie duża suma, bo moja wypłata to średnio 500 zł).
Lakierowanie 200-300 zł? Polakierować to można samemu, czy to jest cena przy właśnie samodzielnym malowaniu?
[quote=""tomsson""]Lakierowanie 200-300 zł? Polakierować to można samemu, czy to jest cena przy właśnie samodzielnym malowaniu?[/quote]
nie no cena za polakierowanie w zakładzie lakierniczym. aby samemu polakierować trzeba i tak kompresor z dużą butlą, porządny pistolet i trochę umiejętności żeby tego nie spieprzyć. a malowanie sprejami od razu się odpuścić bo z tego nic dobrego nie będzie