ja sie podłacze, bo mam to samo... tyle ze mi sie poducha swieci;p na vagu skasowałem i znow, ale juz doszedłem do tego, i jest to wina samej kontrolki, gdzies zwiera i sie swieci, jak ja... "stukne" to przestaje wiec jak vag nic nie pokazuje to kontrolka moze miec jakies zawiechy
Istnieja rzeczy o ktore nalezy walczyć do samego konca...[/
[quote=""Bronxon""]Problem wiem gdzie leży i chcę póki co odłączyć system abs[/quote]
ABS jest nie działa. Jedynie kontrolki sie świecą. Auto hamuje jak bez ABS z tą różnicą że nie posiada korektora siły hamowania dla tylnej osi. Jeździłem tak przez ponad rok bo nikt nie potrafił sobie z tym poradzić a w ASO zawołali 1500! (zrobiłem za 250+100+90)
[quote=""Bronxon""]vag pokazal jakis blad pompy skasowalem blad i dalej mi sie swieci abs kurde nie wiem co z tym zrobic [/quote]
U mnie był błąd sterownika. Niestety tylko wymiana. Mam jeden agregat na zbyciu (od octavii, ale hardware jest takie same) wystarczy przeprogramować.
Sterownik, jednakże występuje on razem z agregatem w nierozbieralnym komplecie (tzn rozbieralnym tylko raz). Wynmiena sie więc agregat razem ze sterownikiem.
kurde no to kicha bo u mnie po zapaleniu silnika czasami po 10 sek czasami po 20 zapala mi sie ABS i tak jakby pedał stawał sie twardszy i hamulce gorzej działały. Z przodu mam nowiutkie klocki i powiedzcie mi co to moze byc ?
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
mi ostatnio w górach zapaliła się kontrolka (właściwie nie zgasła po uruchomieniu silnika ) jak się okazało płynu za mało...wymęczyły polówkę ciągłe podjazdy i zjazdy
Wcześniej pisałeś że wiesz w czym problem. Teraz że i tak ABS nie działa. Sprawdzałeś VAG-iem?? U mnie pali się kontrolka a VAG pokazał że jest babol na czujniku obrotów koła, czy jakoś tak, i ABS nie działa. Z tym że ja mam dodatkowy problem gdyż razem z kontrolką ABS mryga sobiee kontrolka od ukł. hamulcowego i jak ruszam to mam trzy piknięcia.
u mnie jeden czujnik cośnie domaga, jak jest mokro na polu to się załącza, jak sucho to kontrolka ABS gaśnie
nie wiecie może co to za magia? czy czujnik pada czy coś nie łączy?
ma ktoś jakieś pomysły?
chodzi o czujnik w prawym tylnym bębnie.