Stacyjka problem z odpaleniem auta POMOCY

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kristo666
Newbie
Newbie

Stacyjka problem z odpaleniem auta POMOCY

Post autor: Kristo666 »

Witam wszystkich. Mam problem ze stacyjka a konkretnie z odpaleniem auta mam auto z 97r. Czy mogło sie w niej coś wyrobić? Objawia sie to tym ze po przekręceniu kluczyka i normalnym docisnieciu do odpalenia silnik nie reaguje, ale wszystkie inne funkcje przypisanie tej pozycji kluczyka działają abym mógł odpalić auto muszę kluczyk po przekręceniu MOCNO docisnąć tak. ze aż sie boję ze go złamie, ewentualniemaila wpycham go mocniej w stacyjke chwilowo to działa ale wolę dalej nie ryzykować. Da sie to jakoś naprawić bez konieczności wymiany wnętrzności ? Bo pewnie i też za tym idzie kolejny kluczyk do kolekcji ?? Pomagajci :blush2: e Doradzajcie
i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: inco »

90% wymiana kostki stacyjki
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

99%problem kostka stacyjki. oryginał 50zł. ja zrobiłem funkcje odpalania auta(kręcenie rozrusznikiem) na przycisk :beach:
K
Kristo666
Newbie
Newbie

Dziś pytałem tez kilku zaprzyjaźnionych mechaniko-elektryków i to samo mówią co wy, więc już dziś zaczynam wydobywać kostkę spisuje nr fabryczny, zakładam nową i mam nadzieję że się cieszę, odezwę sie po co i jak DZIĘKI ChłopakI :)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

NIE!! nie 90% ani 99% tylko 100% :)

wymieniaj kostke i smigaj, wczesniej sie troche powkur..aj przy wymianie :D
K
Kristo666
Newbie
Newbie

Kurcze tylko gryzie mnie to że kluczyk przy normalnym przekreceniu nie zaskakuje tylko musze go głębiej zasadzić w dziurkę i dopiero załapuje, czyżby styk kostki w tym oryginalnym położeniu był już nadpalony a jak klucz głębiej włożę to jeszcze coś zaskakuje??? kurde oby to nie było mechaniczne jakieś uszkodzenie. np. wyrobienie się jakiegoś elementu odpowiadającego za załączanie ze stykiem w kostce.... :agresyw:
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""Kristo666""]Kurcze tylko gryzie mnie to że kluczyk przy normalnym przekreceniu nie zaskakuje tylko musze go głębiej zasadzić w dziurkę i dopiero załapuje[/quote]
Normalny objaw uszkodzonej kostki kolego :) Wymień kostkę zanim stacyjkę zamęczysz ;)
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Kristo666
jak rozbierzesz to bedziesz widział na jakiej zasadzie to działa, przy przekrecaniu kluczyka wysuwa sie taki mały bolec ktory załącza zapłon a nastepnie silnik
K
Kristo666
Newbie
Newbie

NO PANIE I PANOWIE należy wam sie wielkie piwo za poradę oraz wsparcie pomogło wymiana trwała 30min i jak nowa stacyjka, tylko teraz musze pokasować błędy bo poduszka się świeci pozdrawiam i wielkie dzieki :piwo: :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”