Mam z nią parę problemów, drobiazgi, jednak przez moją pedantyczność nie dają mi spocząć

1. Lekkie falowanie obrotów zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku. Auto nigdy nie miało LPG. Zakres ok. 50 obrotów częstotliwość raz na 2 sekundy. Tak naprawdę nie zauważalne, ciężko wyczuć. Widać to na obrotomierzu i słychać gdy ściszymy radio. Ponadto delikatnie drga. Czy to wina świec?
2. Na drugim biegu niezależnie czy przyspieszam czy jadę z puszczonym pedałem gazu lekko wyje przy 1200 - 2000 obrotów. Dzieje się to tylko na tym konkretnym biegu przy określonej prędkości obrotowej silnika. Nic nie wiem o oleju w skrzyni biegów i jego ewentualnej wymianie. Czy właśnie pada mi skrzynia?
3. Gałka zmiany biegów kręci się w przedziale 15' w prawo i lewo. Kupiłem zestaw naprawczy z allegro za 10 zł bo ponoć wyrobiło się jakieś łożysko (możliwe to?).
4. Po puszczeniu kierownicy auto jedzie na wprost z kierownicą przekręconą o ok. 20' w prawo. Dodatkowo walnięta jest prawdopodobnie pompa wspomagania (działa, ale czasem wyje jakby ocieranie się gumowych elementów kiedy auto jedzie z bardzo małą prędkością lub stoi). Co tu może się dziać?
5. Nie działająca klima - lampka AC pali się a sprężarka załącza ale leci powietrze jak ze zwykłej dmuchawy. Nie wiem kiedy był wymieniony czynnik ale sprawdziłem ciśnienie w układzie gdzie powinien być i było wysokie. Jechać nabić?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi i wszelkie sugestie

Prawdopodobnie mój temat powinien znaleźć się w dziale "Usterki". Jeśli jest tu administrator/moderator, bardzo proszę o przesunięcie tematu do działu "Usterki". Z góry dziękuje i przepraszam!