gniazdo zapalniczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Amino
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Amino »

Plus najlepiej i najłatwiej podciągnąć z akumulatora. Nie zapomnij o bezpieczniku. Można kupić takie przelotowe oprawki z gumy. Do środka tej oprawki włóż standardowy bezpiecznik 10A (ja kupiłem oprawkę na nowy typ bezpiecznika - prostokątny z dwoma blaszkami). Przewód do gniazda zapalniczki to minimum 2,5mm2.
m
mario1987
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario1987 »

Amino
wielkie dzieki :)
m
mario1987
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario1987 »

ale napewno pod aku? nie lepiej gdzies pod jakas wtyczke zeby nie bylo akcji ze kable się grzeją.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

jak Ci sie kable beda grzac skoro to jest styk rozwarty ? ( zapalniczka) , jak sie boisz to podlacz po stacyjce .. ale zegnaj zasilanie podczas postoju ..
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
a
an2rut
Newbie
Newbie

Post autor: an2rut »

Ja to inaczej rozwiązałem "+" podłączyłem do czerwonego kabelka idącego z akumulatora do stacyjki (po prawej stronie kierownicy) a "-" przykręciłem do masy pod kolumną kierownicy (mam tam taką małą śrubkę:)). Oczywiście na "+" dałem bezpiecznik. Może to mało profesjonalne ale wszystko działa prawidłowo, nawet na postoju.
Do radia nie podpinam, ponieważ mam trochę kijowe, poprzedni właściciel zamontował jakiegoś czczepa (jakieś proste radio, zupełnie inne wtyczki, chyba sam robił bo niczego to nie przypomina, a w oryginalnej poucinał kable) boję się bo jak mi radio zrobi zwarcie (a tak już było kilka razy) to wywala bezpiecznik, a zapalniczka się przydaje:)
k
kreciolboss
Newbie
Newbie

Post autor: kreciolboss »

czy podpięcie gniazda zapalniczki pod zasilanie radia przez bezpiecznik nie uszkodzi radia podczas używania zapalniczki ?
VW Polo Coupe 1.0 93\'

Obrazek
Awatar użytkownika
BzyQ
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BzyQ »

jak dasz bezpiecznik to nie , radio ma własnym bezpiecznik (przynajmniej moje ma) wiec raczej nic sie nie stanie
było VW Polo 86C2F 1.3 55km
jest Peugeot 309 XL 1.4 67km
jest Peugeot 309 Graffic 60km
A
Aiden
Newbie
Newbie

Post autor: Aiden »

Witam,
przepraszam za odgrzewanie tematu, ale nie chciałem zakładać niepotrzebnie kolejnego z tym tematem. jestem kompletnym laikiem i również chcę zamontować gniazdo u siebie, w środku gniazda są 3 blaszki, jak to podłączyć, aby działało ?
proszę o porady

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Będziesz potrzebował 2 kabli, jeden to masa a drugi to plus. Masę podpinasz na zewnętrznej stronie a plus do zapalniczki i żarówki.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”