witam mam problem z hukiem pojawiajacym sie przy predkosci 40 km/h jakies miesiac temu mialem podobnie ale bylo to przy 60 km/h, wyminilem lozyska z tylu i pomoglo teraz jest to samo. na moje oko(ucho) huk pojawia sie z prawej strony z tylu.
U mnie to samo.Głosniej zaczyna się robić gdy osiągam prędkość 60 km/h.Natomiast gdy skręcam w lewo głośność natychmiast ustaje.Wymiieniłem łożyska,problem pozostał.Czy moze to być wina opon? Jutro zmienie na próbe i sprawdze.Mechanik wspominał,że może to być też wina braku oleju w skrzyni biegów?
niestety huk powrocił, po wymianie lozysk przez ok 3 dni byl spokoj wczesniej jak naładowalem jakiegos tawotu do nich to na jakis czas byl spokoj, teraz po kolejnej wymianie lozysk i zmianie bebnow(na uzywane) huk powraca.....
tylne łożyska powinny mieć luz i sprawdzamy go przy dokręcaniu śruby z podkładką na osi koło uniesione obracamy kołem aby nie dostało oporu przy dociąganiu śruby jednocześnie sprawdzamy śrubokrętem aby podkładka pod śrubą po naciśnięciu przesuwała się nie obracała a koło powinno się obracać bez oporu, przed zamontowaniem łożysk trzeba sprawdzić tzw gniazda[ korpusy] łożysk na osi i w bębnie różnica powinna wynosić 0,03 mm w plusie aby łożysko było trzymane w gnieździe tzn średnica zewnętrzna łożyska powinna być większa od średnicy gniazda w bębnie o 0,03 [łożysko wchodzi z oporem ] i odpowiednio średnica wewnętrzna łożyska powinna być mniejsza od gniazda osi . atak przypadkiem nie padają wam na dodatek przednie łożyska ponieważ trudno jest zlokalizować szumienie na początku lub opony szumią
[quote=""adrianqu""]
po zminie łożysk szum ustal na ok 5dni a opony tez wykluczylem bo w miedzyczasie byla zamiana zimowe na letnie.
[/quote]
nie wiem jakie łożyska włożyłeś czasami nawet dobrej marki łożyska nowe padają a może źle dokręciłeś za słabo lub za mocno