[quote=""przem_polo""][quote=""suhhar""]-centralka pomarańcz, czarny pomarańcz i czarny podłanczamy pod mase.- centralka czerwony, żółty i czarno żółty podpinamy do pompki pod kabel biało czerwony (tam jest stały +)- centralka biało czarny podłanczamy do pompki pod szaro czarny- centralka biały podłanczamy do szaro czerwonego[/quote]
Ja tez tak podpialem i wszystko hula.Tylko wedlug tego to jest z schematu D.Natomiast z schematem E jest problem,albo otwiera,albo zamyka.
http://obrazki.elektroda.net/10_1289591206.jpg[/quote]
Zamiast podłączać się do centralki można także się podłączyć pod wiązkę w drzwiach kierowcy, mianowicie:
- demontujemy osłonę bezpieczników, tą pod kierownicą - w moim przypadku (6N z nowymi zegarami) wystarczyło odkręcić 4 torxy
- demontujemy osłonę pod bezpiecznikami (tą "półeczkę" nad pedałami) - odkręcenie 2 szt trox
- tuż nad dźwignią otwierania maski wyszukujemy wiązki przewodów wychodzących ze słupka (z drzwi przednich) - wiązka ta zaraz wchodzi w główną wiązkę elektryczną, ale jest na tyle długa że śmiało można tam się wpiąć
- w wiązce tej wyszukujemy przewodów szaro-czarny i szaro-czerwony - przewody impulsowe lock i unlock naszego zamka pneumatycznego
- dla schematu "B" (przem_polo) wpinamy się odpowiednimi przewodami z centralki alarmowej w powyższe przewody zamka centralnego, ja stały +12 wziąłem bezpośrednio z zasilania centralki alarmowej, w razie czego bezpiecznik jest więc jest ok.
- sprawdzamy czy nasza nowa centralka ma ustawiony impuls na 3,5s
- kontrolujemy nasze działania przy pomocy pilota
- browarek na koniec udanego montażu :blind: