[9N3] Instalacja klimatyzacji

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Marcin.
Newbie
Newbie

Post autor: Marcin. »

Bardzo dziękuję za wszystkie sugestię, no to chyba ostatecznie wyleczyłem się z mojego pomysły. Jeszcze ten sezon postaram się przemęczyć, a na następny muszę zaplanować zmianę auta na klimatyzowane:)
Awatar użytkownika
polodriver13
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polodriver13 »

Bez klimy można żyć. Miałem nowe Polo z 2007r. kupione w salonie VW bez klimy. Nie przejmowałem się jej brakiem bo poprzednim moim autem było Daewoo Tico. Do luksusu człowiek szybko się przyzwyczaja a jak nie ma klimy to też się zajedzie z miejsca A do B.

Moje Polo sprzedałem między innymi bo nie było klimy ale też chciałem je wymienić na coś większego.

Auto było super. Pewnie pojeździ jeszcze 20 lat u nowego właściciela.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Wystarczy pokompletować sammu wszystkie części i jak się nei chce z tym babrać to oddać do mechanika takiego który lubi się bawić ot co.. jak widze ceny 10tys.... to aż chce mi się pisać dajcie klimę i 5 tys. do reki i wam założe...
A
Anonymous

cena 10 tys bo w aso moge kupowac tylko oryginalne czesci to raz. Dwa ze trzeba scheamty poczytac. trzy ze trzeba tapicerki rozebrac zderzaki, jest tego sporo, a w aso idą na ilosc. Zamaist tygodnia na 1 stanowisku to moga 20 aut przerobic na nim.

Cena 10 tys jest zanizona bo nie pameitam dokladnie ile to bylo, ale pamietam ze bylo tyle co polowa auta ktore chcialem kupic z 2 reki.
Co do klimy to mialem wczesniej Peugeota 106 i dalo sie zyc ale to bylo marne zycie. 50 stopni jak wsiadalem. jak jechalem to 30. Bolala glowa od tego goraca. Czlowiek sie lepił jak reks.

W zeszle lato zrobilem z rodzicami golfem z klima 1300km w 4 dni w szczytowy upal gdzie było 30 stopni i mega parno. Nawet o godzinie 20 proba wylaczenia klimy trwala 5 minut bo ciezko sie oddychalo potem. Owszem bez klimy sie da, ale sadze ze w taka pogode autem bez klimy bysmy sie z rodzicami zakatowali.
b
bewu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bewu »

Od tygodnia mam klimę założoną przez speców z Borek. Koszt założenia manuala 2,7. Automatyczna kosztowałaby 500 drożej. Całość trwało jeden dzień,od 8 do 19. Nic nie popsuli ani nie połamali. Do montażu użyli orginalnych używanych części. Całość podpięta do kompa działa tak jak fabryczna klima. Na montaż i części dają rok gwarancji. Polecam ich wszystkim którzy wachają się, a chcieli by dołożyć klimę. To co zrobili wciągu jednego dnia, rozkładając połowe auta, instalując klimę i składając z powrotem niczego nie niszcząc to mistrzostwo świata. Wątpie żeby jakiś warsztat podjął by sie zrobić to w 1 dzień.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, 7:17 przez bewu, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

A jednak sa jeszcze w tym kraju profesjonaliści, a nie młotko klepacze. Za taka cene to ma sens, jednak musza sie zaopatrywac u dobrego dostawcy czesci.

A nie wiesz czy oni moga tez zalatwic czesci na sprzedaz? SKoro maja czujniki zuywane do klimy, to moze maja dojscia zeby nam komforty z alarmem zalatwic? Albo namiar moze maja do kogos, kto ciagnie z niemiec?

Dzis 3 punky sprawdzilem i zero elektroniki, nawet lampka podsufitki nieosiagalna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”