auto cudo, niestety nie bylobymnie stac jeszcze na utrzymanie go. Ciekaw jestem jak takie maleństwo 50 kucykow sunie. Mozesz napisac ile ma do setki wedugo fabryki ewent. wedlug Twoich pomiarów?
Z tym aso to taka postawa upierdliwego jest dobra tylko, jesli ma sie znajomosci, co sam powiedziales, lub ma sie kupe kasy i jest sie rozpoznawalną osobą w ASO. Wtedy inaczej szanuja klienta. Ja tez pilnuje swojego auta, ale z autopsji wiem, ze wtopili przy diagnozie auta przed kupnem.
Dla mnie mechanik byl uprzejmy do czasu, gdy nie potrafil mi wytlumaczyc pewnej rzeczy i to nie dlatego ze ja nie kumalem, tylko dlatego, ze pie* od rzeczy. Bardzo mi sie nie podobalo, ze przy wymianie filtra paliwa nie odpowietrzy ukladu, tylko powietrze przeszo przez wtryskwiacze :/ i druga recz ze podpial moja poduszke bez odlaczenia aku. Byl madry, bo kontrolke poduszek skasowal na kompie, ale instrukcja serwisowa VW mowi, ze trzeba zdjac ladunki z siebie dotykajac masy nadwozia oraz odlaczyc aku. Gdyby jemu walnela poduszka w twarz, to jego strata, potraciliby mu jedną pensję, ale moglby mi zakrwawic tapcierke, a po co szorowac plamy. Widocznie nikomu nie wybuchla jeszcze w twarz w moim ASO.
Jestem tylko ciekaw jednej rzeczy, jak Ty torobisz, ze 1mechanik Ci naprawia? Umawiacj sie w serwisie pytsz o danego mechanika, czy zyczysz sobie konkretngo, czy masz numer do kogos czy jak?
Aha, napisales ze auto majace 216km/h nie bedzie prez Ciebie robione osobiscie. Tu nie ma co sie peniac. Procedury sa takie same jak w zwyklym polo, tylko czesci inne. Jesli chcesz miec niezawodne i bezpieczne auto to kazde musisz tak smo pielegnowac. A ja Ci powiem, ze sikalem kiedys za autami ktore mialy prowadzoną ksiazke, ale olalem to. Stwierdzilem, ze lepiej miec oryginalne czesci niz pieczatki w ASO. Akurat mam ojca technika samochodowego oraz sam hobbystycznie sie intersuje diagnstyka i lubie grzebac przy aucie i wiem, ze jesli bede naprawial zgodnie z procedurami, to wiele rzeczy zrobie lepiej niz w ASO. Np wymieniajac cos zabezpieczac przed korozja lub usuwam rdze albo maluje, zeby nie szla rdzana nowe elelemnty. W aso rzadkoscia jest zeby uzyli szczotki drucianej. Chyba ze w PO pod okiem kulczyka bardziej sie staraja