Nadmiar oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

to było jeszcze przed wymianą oleju
[quote="wilczek247"]
ostatnio jak sprawdzałem poziom oleju zauważyłem ze patrząc na bagnet z prawej strony poziom oleju sięga maxa ( na rys. oznaczone jako 2.) natomiast patrząc z lewej strony <na rys. oznaczone 1.) przekracza poziom max. które wskazanie jest prawidłowe?? [/quote]
http://img263.imageshack.us/i/bagnete.jpg/

a to już po....

w niedługim czasie od tego wymieniłem olej i po przejechaniu kilkuset km okazało się ze poziom oleju jest podobny do tego z przed wymiany. dodam ze płyn chłodzący jest ok. co to może być :?: :?: i jeszcze jedno ile oleju powinno się wlać do silnika 1.4 MPI 44 KW ???
ŁUK@$Z
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

do tego silnika wchodzi 3,2 oleju do maksa, jeśli masz problem z nadmiarem odessij strzykawką setką przez bagnet, bardzo dobre rozwiązanie jak jest za dużo oliwki.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

to pasuje trochę odessać. a jeżeli chodzi o to że z każdej strony na bagnecie jest inny poziom oleju? czym to jest spowodowane??
ŁUK@$Z
K
Kon.radek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kon.radek »

A nie przypadkiem 3,7 litra? Kurde, mi tyle wchodzi..
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

hej ziomki wchodzi 3,2 litra :!: :!:

odkopałem instrukcje do polo i tam w książeczce "dane techniczne" jest napisane: poj. misy olejowej z filtrem 3,2 litra. Sprawa dotyczy oczywiście silnika 1,4 MPI AUD 60 kucy.

to w takim razie może ja mam coś nie tak i dlatego z obu stron bagnetu mam inne wskazania. a może ktoś inny w polo też tak ma :?: :?:
ŁUK@$Z
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”