Witam
też tak miałem pomogła jedynie wymiana wszystkich wężyków i cybantów dopiero później zaczął chodzić jak burza koszt wężyków kolo 20zł bo brałem najlepsze czyli wykonane z NBR nie rozpuszczane przez ropę około 1,5 m 6mm i 1,5m 8mm wymieniłem wężyki zarówno doprowadzające ropę do filtra i pompy jak i przelewowe i powrotne z wtrysków. a okazało sie ze był tylko 1 troszkę sparciały i popękany na powrocie przez którego miałem własnie takie problemy a teraz spokojnie mam problem z głowy na kilka nawet lat

ważne jest by wymienić wszystkie też zaciski ! najlepiej nie na cybanty jak miałem wcześniej tylko specjalne zaciski śrubowe które zachowują kształt przy ściskaniu

oczywiście dobrane do średnicy wężyka lub samozaciskowe jak masz w układzie chłodzącym dostępne w sklepach motoryzacyjnych myślę że po tej operacji już nie będzie ci się nic zapowietrzając tylko tak jak pisałem jakieś 30zł z zaciskami i godzina wolnego czasu w najgorszym wypadku może ci się zapowietrzać na wężykach elastycznych wychodzących z baku ale w to wątpię
a i jeszcze jak już ściągniesz wszystkie wężyki to przedmuchaj te co idą do baku i wchodzą (powrót i dopływ) do filtra jak nie masz kompresora płuca wystarczą

od razu zobaczysz różnice w jeździe i spalaniu

np po tej operacji mój pali od 3,8 do 4,5 nie zależnie czy zima czy lato !max prędkość 85 ale to szczegół

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy
ps. lepiej mieć dobrze naładowany aku przed rozbiórką tego bo trzeba pokręcić trochę i jednocześnie machać pedałem gazu szybciej się odpowietrza i uruchamia silnik lub 2 opcja wziąć baniak z ropką pozalewać szczykawką wężyki pospinać i na krótko dać wężyk z pompy do baniaka silnik zagrzać zgasić podłączyć i odpalić jak wszytko dobrze zrobione to 1 sposób zadziała na 100%