6N by saki171

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="saki171"]A ja ją musze kupić nową, tą obręcz czy ze starej gałki się nada??[/quote]
Teoretycznie powinna się nadać. Ale ja wole praktyczniejsze rozwiązania - takie jak napisałem wyżej.
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

Post autor: saki171 »

[quote="czaja"][quote="saki171"]A ja ją musze kupić nową, tą obręcz czy ze starej gałki się nada??[/quote]
Teoretycznie powinna się nadać. Ale ja wole praktyczniejsze rozwiązania - takie jak napisałem wyżej.[/quote]

Czyli gumka ... no dobra, przyjdzie to zobaczymy co się da z tym zrobić :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="saki171"]Czyli gumka ... [/quote]
Jaka znowu gumka? :scratch:
ja mówie o czymś takim: http://allegro.pl/opaska-zaciskowa-meta ... 53803.html

Zaletą jest wielokrotne użycie takiej opaski bez uszczerbku dla samej opaski. Czego nie można powiedziec o tym debilnym pierścieniu od VW
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

[quote="czaja"][quote="saki171"]Czyli gumka ... [/quote]
Jaka znowu gumka? :scratch:
ja mówie o czymś takim: http://allegro.pl/opaska-zaciskowa-meta ... 53803.html

Zaletą jest wielokrotne użycie takiej opaski bez uszczerbku dla samej opaski. Czego nie można powiedziec o tym debilnym pierścieniu od VW[/quote]

No dobra jak bedzie potrzebna, to kupię.

A i na dodatek kupiłam wycieraczki Dipp'a :) Najwyższa pora zmienić gumy :P
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote="saki171"]A i na dodatek kupiłam wycieraczki Dipp'a :) Najwyższa pora zmienić gumy :P[/quote]
Miałem je w poprzednim 6N, na początku fajnie zbierały ale szybko się wykończyły (7 miesięcy od kwietnia do listopada) :( i szorowały po szybie, na szczęście kolejny raz nie wymieniałem i z takimi sprzedałem auto :P
A tak poza tematem:
Bardzo ładny podpis w profilu :thumbsup: :)
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

[quote="MiSiEk-GDA"][quote="saki171"]A i na dodatek kupiłam wycieraczki Dipp'a :) Najwyższa pora zmienić gumy :P[/quote]
Miałem je w poprzednim 6N, na początku fajnie zbierały ale szybko się wykończyły (7 miesięcy od kwietnia do listopada) :( i szorowały po szybie, na szczęście kolejny raz nie wymieniałem i z takimi sprzedałem auto :P
A tak poza tematem:
Bardzo ładny podpis w profilu :thumbsup: :)[/quote]

7 miesięcy dały radę? Hehe słuchaj to sporo :D Dałam tylko 30zł za nie, to nie spodziewam się kokosów, a też mi szkoda więcej na wycieraczki, non stop chodzić nie muszą :)

A dziękuje, dziękuje :D To rysunki mojego kolegi, no i moje 2 kochane autka :)
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

Gałka siedzi. Ale muszę opowiedzieć wam jej historię, bo mam wrażenie, że tak to nie wykonał tego jeszcze nikt :mrgreen:

Okazało się, że sytuacja nie jest wcale taka kolorowa jak się wydawało. Oryginalne wejście jest przecież wąskie, więc po prostu włożenie jej było niemożliwe :) Dla porównania:

Obrazek

Mój Arek wpadł na pomysł wyciągnięcia oryginalnego mocowania ze starej gałki. Zaczął strugać, i wystrugał. Po starej gałce nie został ani kawałek :crazy:
Następnie oszlifował ten plastik tak, aby bezproblemowo wszedł do środka nowej gałki :) Wystające elementy gałki zostały oczywiście obcięte:

Obrazek

Plastikowy element został włożony do nowej gałki, wraz z kapką silikonu:

Obrazek

Mieszek ściśnięty plastikowymi zaciskaczami :) No i efekt:

Obrazek

Ktokolwiek wpadł na taki pomysł? Bo z tego co czytałam, to nikt nie opisywał takiego sposobu :crazy:
Miało być 5 minut, wyszła godzina :) Ale siedzi i to jest najważniejsze :D
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

Najważniejszy jest efekt końcowy :grin: a jest on bardzo zadawalający :oki:
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="saki171"]Miało być 5 minut, wyszła godzina Ale siedzi i to jest najważniejsze [/quote]
Brawo za inwencję twórczą :P fajny ten mieszek. widzę że masz smykałkę więc czekam na te biale boczki.
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

Dzięki, dzięki hehe :) Wyszła hybryda z dwóch gałek, ale efekt jest super, pasuje idealnie :)
Mieszek jest szyty tak jakby na zamówienie. Facet na allegro się oferuje.

Co do inwencji twórczej - co 2 głowy, to nie 1 :)
A ciekawi mnie jedno - jak wy tę gałkę zakładacie??
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote="saki171"]7 miesięcy dały radę? Hehe słuchaj to sporo :D Dałam tylko 30zł za nie, to nie spodziewam się kokosów, a też mi szkoda więcej na wycieraczki, non stop chodzić nie muszą :)
[/quote]
To tanio w porównaniu z tym jak zapłaciłem 45zł na giełdzie za komplet :P wiesz dla mnie było mało 7 miechów, bo poprzednie Valeo przeżyły 2 lata :shock: stąd to zdziwienie, że tu coś za krótko mi było :crazy:
Ładnie ta gałka wyszła ;) o wiele ładniej niż ori co do 6N wkładali, bo to było straszne badziewie, łamliwe, nieprzyjemne w dotyku i ogólnie jakieś takie bleee :P
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

saki171 gałka super ale ten mieszek jakoś mi nie leży kolorystycznie :blush2:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

[quote="Skfarek"]saki171 gałka super ale ten mieszek jakoś mi nie leży kolorystycznie :blush2:[/quote]

Środek się szykuje na zmianę kilku elementów na biel, dlatego taki mieszek :) Powolutku do przodu ...

MiSiEk-GDA a gdzie ta z 6N łamliwa była? Toż to guma na plastik zalana :D Strugać trzeba było jak kawałek drewna :) Może o innej mówisz??
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote="saki171"]MiSiEk-GDA a gdzie ta z 6N łamliwa była? Toż to guma na plastik zalana :D Strugać trzeba było jak kawałek drewna :) Może o innej mówisz??[/quote]
Seryjne za zwyczaj u góry pękały :crazy: i każdy chyba już to przerabiał. Dla przykładu zobacz wnętrze u JuStIcE też miał chwilowo taśmą od góry sklejoną bo się rozpadła i nie było jak biegów zmieniać :P (chyba że wywalił tamte foty z tematu ;) ) Na własne oczy widziałem jak kumplowi w 6Nce też odpadła góra po przywiezieniu auta z DE i chwilowo kleił butaprenem, po czym i tak wywalił ją na śmietnik i wsadził z octavii
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

no i dalas Rade ;) efekt na prawde super ;)
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”