Black Polo GTi by majkel0908

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mateuszz117 »

elegancko....a powiedz mi malowalem sama ta struktura boll'a? zadnego bezbarwnego/?
Jeżdże nisko..leże na glebie..grunt to zawieszenie..<!-- s]
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

[quote=""majkel0908""]

Jako że dzwon podstawą tuningu stwierdziłem, że w końcu czas zabrać się za lampy z przodu :jester: Klosze najpierw poczyściłem papierami 800, 1500 i 2500 a później wiertarka + filc i kombinowałem z pastami do polerowania. Autosol do plastików jakoś się nie spisał, ale za to z pastą Tempo efekt nawet ciekawy. W sumie spodziewałem się lepszego efektu, ale i tak jest o niebo lepiej niż było :crazy:
[/quote]

pastą tempo dobrego efektu nie wyciągniesz, ona jest dobra żeby wyrównać po papierach ale na koniec coś delikatniejszego musisz zapodać ,jakieś mleczko z woskiem do lakierów one niby nie sa do polerowania ale zawsze delikatne ryski usuwają i nabłyszczają, ja do końcowego polerowania użyłem meguiars scratch x 2.0 bo akurat takim robilem lakier w polo i go mialem pod ręką.Efekt na kloszu nie porównywalny z tym po samym automax'ie czy tempo a jeszcze robiąc to mechanicznie powinna być baja, ja jechalem recznie ale musze sie po jakiś krązec wybrac bo bede ranty wykańczał w rs'ach i przy okazji poprawie klosze na cycuś ;)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

czeka mnie to samo, w srode odbieram auto, zabieram sie za zdzieranie zderzaka i xenonow, rozklejam obie lampy, gruntowanie czyszcze, z tym ze klosze wstawiam "nowe"
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Paffcio

Z kad masz nowe klosze ?
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

TOFIK_6n2
poszlo pw
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

również bym się zainteresował takimi kloszami :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

napisałem "nowe"

http://allegro.pl/vw-polo-6n2-szklo-klo ... 37307.html

kupilem u tego typa naprawdze polecam, klosze uzywane, ORYGINALNE i jak nowe :) nie potrzeba polerować ich
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

wydaje mi się że koleś z aukcji po prostu rozkleja lampy i poleruje klosze ,bo wątpię żeby gdzieś znalazł używki w takim stanie, a jeśli nie ma się uszkodzeń na kloszu można to zrobić samemu, tylko tak jak napisałem wcześniej końcowy efekt można wyciągnąć pastą delikatną do polerki lakieru bo samo tempo jest za mocne i nie zostawia dobrej powierzchni
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mateuszz117 »

ja tez sie zgodze z wojtasllb ze tamten z allegro tak robi..ja tez mialem od niego zamawiac te klosze ale mam obawy pewne i zdecydowalem sie na kupno nowych lamp i robie smoked od nowa i tyle..ogolnie byl plan do nowych lamp wlozyc soczewke w miejsce zarowek mijania ale za duzo rzezby z tym chyba.a wszystko juz kupione ale.. ;)
Jeżdże nisko..leże na glebie..grunt to zawieszenie..<!-- s]
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

wojtasllb
zle CI sie wydaje ;) klosze są ori i nie ruszane, konkretnie przeswietlilem typa przez telefon, mowilem ze jak polerowane to odsyłam, on mowi ze ma angliki na rozbiorke i dlatego rozkleja te lampy, a jak wiadomo w anglii aura raczej wiglotna wiec nie spłowieje tak szybko plastik, zreszta jutro dam fotorelacje i fotki u mnie w temacie, bo juz dzis zlozylem obie lampy
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

nie no napisałem że mi sie wydaje, ale jak są naprawdę takie ładne to spoko :good: Co do płowienia to się totalnie nie zgodzę, to że są takie klosze zmatowiałe to nie wina klimatu, a jeśli tak to na pewno klimat brytyjski im na dobre nie idzie, jak sie tam przejdziesz po ulicy to co drugi wóz ma nie tylko lampy ale na całości lakier wypłowiały i matowy, nie wiem od czego się tak dzieje ale stawiam na to że większość tych aut nie widzi w swoim życiu garażu po prostu :( od tej wilgoci mają glony nawet od wewnątrz kloszy lamp masakra kto był czy jest w Anglii to potwierdzi te słowa.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

wojtasllb
nie wiem, grunt, ze sa naprawde ladne i polecam kolesia, jest kilka malutkich odpryskow ale nie są zolte :)koniec ot bo kolega majkel sie zdenerwuje
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

i jak ta struktura boll? przeszła test czasowy? nie złazi gorzej jak ori gumowanie? nie ma jej na rekach od chwytania za rączki itp?
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

co innego z nową końcóweczą wydechu i przegląd odmy tez na plus :oki: ogólnie podoba mi sie twoje polo tak jak stoi ,czarny lakier i 3d robią robotę :cool:
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

GTI nie jest stworzone w Polskich warunkach do jazdy na takiej glebie :)

Dla mnie silnik to jedyny słuszny wybór.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”