te opuszczanie szyb podczas otwierania z pilota może być spowodowane długością impulsu jaki jest podawany przez sterownik do otwarcia drzwi...w tych sterownikach jest rozróżniane, że do zamka elektrycznego impuls wynosi powiedzmy 0,5s, a do pneumatycznego ok. 3s, powinien być jakiś przycisk, który zmienia długość impulsu, możesz spróbować tutaj szukać powodu
a tak przy okazji centralnego zamka, bo również mam mały problem, otóż również mam zamontowany w swojej 6n2 sterownik centralnego, posiada on osobny przewód (pomarańczowy), który przez 30s podaje impuls -200mA do domknięcia szyb, i tutaj pojawiają się schody, znalazłem przewód, w który miałbym się wpiąć, ale na nim pojawia się "+" w chwili zamknięcia, czyli muszę zastosować przekaźnik, który zmieni mi impuls z ujemnego na dodatni, byłem w sklepie z takimi rzeczami, koleś dał mi jakiś przekaźnik, ale za cholerę nie zrozumiałem go jak to podłączyć...na elektrodzie jest wiele wątków na temat takich przekaźników, ale ja ich nie rozumie, jak ktoś wie jak zmajstrować taki przekaźnik i mógłby mi to jak dziecku wytłumaczyć to byłbym wdzięczny